”CHP iktidarında bunların tamamını kamulaştıracağız”

Tele1 TV’de katıldığı “18 Dakika Özel” canlı yayınında otoyollar, köprüler, havaalanları, hastanelerin kullanılma garantisi verilmesi ve döviz üzerinden verilen hazine güvenceleriyle ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bunu kabul etti. Hani diyor ya “biz yerli ve milliyiz” diye. Londra mahkemelerine teslim ettiler. Ne yerlisi? Ne millisi? CHP iktidarında biz bunların tamamını kamulaştıracağız. Tamamını Türk lirasına dönüştüreceğiz” dedi.
Kılıçdaroğlu, açıklamalarının devamında şöyle konuştu:

* Kahveyi kapattın, pastaneyi kapattın, pek çok şeyi kapattın. Kapanan iş yerlerinde gelir, oturduğu yerde, bankadan para alıyor, aldığı paranın faizi de çalışıyor. Borçlarını ödemiyor. Oturduğu yerde borcu artıyor.

* Bu beylerin ise oturdukları yerde dolar arttıkça gelirleri artıyor. Paradoksa bakın. Vatandaşın, sade vatandaşın, bunların borçlarını ödeyecek olan vatandaşın oturduğu yerde borçları artıyor.

* Ama bu beşli çete, dolar bazında garanti alanlar, oturdukları yerde döviz arttıkça bunlarında gelirleri artıyor. Bunları çağıracağım. Diyeceğim ki, kardeşim Türk lirasına dönüştürüyorum bunu. Kabul et. “Etmiyorum” Kamulaştırıyorum o zaman. Tamamını kamulaştıracağım.