Özdemir:Oynamak istemeyenler Küme düşme endişesi olan takımlar

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk’te Hakan Çelik’in konuğu oldu ve önemli açıklamalarda bulundu. Süper Lig’de 13 takımın maçları oynamak istediğine vurgu yapan Özdemir, liglerin oynanmama ihtimalini düşünmediklerini; 12 Haziran’da başlamaması halinde alternatif tarihlerin 19 ve 26 Temmuz olabileceğini ifade etti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk’te Hakan Çelik’in konuğu oldu ve Süper Lig’in geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Nihat Özdemir’in canlı yayındaki açıklamaları…

“Biz UEFA’nın bir parçasıyız. Onların görüşleri bizler için değerli. UEFA’nın intibası şu: ‘Yapılabilirse, bu maçları oynayabilirse Temmuz sonuna kadar ligleri tamamlayın. Ben de UEFA olarak kendi kupalarımı Ağustos’ta yapayım.’ Bu neden önemli bizim için? Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da oynanacak. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu önderliğinde 18 kulüp başkanı ve Kulüpler Birliği ile birlikte video konferans görüşmesi yaptık. Takımların da katıldığı görüşle Haziran’da başlayabiliriz görüşü ortaya çıktı. Verdiğimiz 12 Haziran tarihi ‘şimdilik’. Bunun için salgının iyiye gitmesi lazım. Biz iyi durumdayuz. Ligi Temmuz ortasında da başlatabiliriz. Dünyada ve Avrupa’da bu işi en iyi başaran ülke Türkiye’dir. Cumhurbaşkanımız, Sağlık bakanımız ve sağlık sistemimizle bunları başardık. 12 Haziran’a 1 ay var. Zaman sıkışıklığımız yok. Önümüzde 3 ana, 7 yan olmak üzere farklı planlar da var. Her şey iyi giderse Temmuz ayındaki maçlarımızı belki seyircili oynarız.”