Turizmciler Haziran’ dan UMUTLU

Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, corona virüsü nedeniyle nisan ayında sıfıra inen tatil rezervasyonlarında mayısla birlikte hareket başladığını belirterek, iç turizmin haziran ayının ikinci yarısından itibaren hızlı şekilde toparlanmasını beklediklerini söyledi.

Bununla birlikte Türkiye’de yıllık ortalama 10-12 milyon seviyelerinde seyreden otel tatili ağırlıklı seyahatlerde bu yıl yüzde 30-35 düzeyinde daralma beklenirken; yurt dışı seyahat pazarının ise sonbaharda 2021 yılına yönelik satışlarla başlayacağı öngörülüyor.

Tatilsepeti’nin salgının turizm sektörünün etkilerinin değerlendirildiği online toplantısında konuşan Karayal, “Haziranın ikinci yarısından itibaren iç turizmde hızlı bir toparlanma öngörüyoruz… Son bir hafta 10 gündür yeni rezervasyonlarda bir hareketlenme başladı. Nisan ayında bıçak gibi kesilmişti, mayısla birlikte bir hareketlenme başladı” dedi.

Karayal şöyle devam etti: “Yapılan kayıtlara baktığımızda genellikle 15 Haziran sonrası, ağırlıklı olarak da temmuz-ağustos olarak yeni rezervasyonlar hareketlendi. Konaklama bazlı baktığımızda hareketin 15 Haziran sonrasında başlayacağını, temmuz-ağustosta çok yoğunlaşacağını öngörebiliriz.”

Bununla birlikte, yabancı turist Türkiye’ye gelene kadar, otellerin bir kısmının açılmayacağını ifade eden Karayal, “Sadece Türk misafirle Türkiye’deki tüm otelleri doyurmak mümkün değil. Yabancı turist gelene kadar açılmayacak oteller olacak” dedi.