Bu hafta sonu ÖZGÜRÜZ ,zannetmiştik ama DEĞİLMİŞİZ

Türkiye’de yaklaşık iki aydır hafta sonları ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. 1 Haziran itibariyle, birçok kurum ve işletmede normalleşme adımları hayata geçirildi. Uzun süredir kapalı olan kafeler ve restoranlar açıldı, seyahat yasağı tüm illerde sonlandırıldı ve şehir içi ulaşımda uygulanan yüzde 50 kuralı iptal edildi. Peki, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çok merak edilen soruya şu yanıtı verdi…

– Sokağa çıkma kısıtlaması, bildiğiniz gibi daha çok özellikle en son 15 ilimizde gerçekleşmişti. İllerdeki geçişlerin kısıtlandığı durumda daha çok uyguladığımız bir durumdu. Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili genel bir düşünce yok. İl bazında, illerde vakaların dağılımında bir değişiklik olursa, o durumda gerektiğinde illerde her zaman karar almak olabilir. Bilim Kurulunun böyle bir önerisi oldu. Gerektiğinde iller bazında, vaka durumuna göre gündeme her zaman gelebilir.
‘Önümüzdeki dönemde sokağa çıkmayla ilgili genel bir düşünce yok.’
bÖYLE DEMİŞTİ AMA KOCA NIN DEDİĞİ DEĞİL İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ DEDİĞİ OLDU VE GECE YARISI AÇILANAN BİR KARARLA CUMARTESİ VE POAZAR GÜNLERİ YENİDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ…..
65 YAŞ ÜSTÜ VE 18 YAŞ ALTININ K YASAKLARI DEVAM EDİYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş ve üzerindekilerin daha fazla sokağa çıkmasına yönelik bir düzenleme üzerinde çalışıldığını bildirdi. Bakan Koca şunları söyledi;
65 yaş üstü ve gençlerimizle ilgili, en çok fedakarlık gösteren onlar oldu.
Halen sokağa çıkmada kısıtlı olan büyüklerimizin haftada 1 gün, gençlerimizinde haftada 2 gün sokağa çıkma izni bulunuyor. Düzenleme ile ilgili önümüzdeki hafta gündeme gelmiş olur.
Bir düzenleme yapılması gündeme gelmiş oldu. Önümüzdeki hafta netleşmiş olur. Büyüklerimizin ve gençlerimizin fedakarlığına son vermek, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılıdır.