BAYRAM DA kısıtlama yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Kurban Bayramı’nda bir kısıtlama olacak mı’ sorusuna “Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor. Kurban Bayramı’nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özellikle de birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok.” yanıtını verdi.
OKTAY :YASAK YOK YENİ ÖNLEMLER VAR
Konuyla ilgili Hürriyet Gazetesi’nden Abdulkadir Selvi’nin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanmasının olmayacağını belirterek, bu konunun bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini açıkladı.

Bayram için birtakım önlemler alınacağını söyleyen Oktay, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine göre kararlar alınacağını belirtti.
BİLİM KURULUNUNDA GÜNDEMİNDE YOK
Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sema Turan, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlamasının şu anda Bilim Kurulu’nun gündeminde olmadığını söyledi. Doç. Dr. Turan, “Ancak Ramazan Bayramı’nda gerçekleşen sokağa çıkma kısıtlamasından sonra biliyorsunuz ki vaka sayılarında da azalma oldu. Bu nedenle halkımız Kurban Bayramı’nda önlemlere uyacak” dedi.