Bu kadar rahatlık ,hayra alamet değil !

Kurban Bayramı’nın 3. gününde Türkiye’nin tatil bölgelerinden yine düşündüren görüntüler geldi. Deniz ve plajdaki yoğunluğun yanı sıra, tatilcilerin sosyal mesafeye uymaması dikkatlerden kaçmadı. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım.” ifadelerini kullandı.”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki son uyarısında sahillere dikkat çekerek, “Birinci dalga sahillere indi. Tatilde dikkatli olalım” dedi. Ancak, Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Kumla Sahili’ne vatandaşlar adeta akın etti. Kurban Bayramı nedeniyle, günübirlik tatilcilerin yoğunluğunu oluşturduğu sahilde, sosyal mesafenin gözetilmediği dikkat çekti. Deniz içerisinde bazı vatandaşlar, birbirine yakın mesafede oyunlar oynarken, bazı vatandaşların da maskesiz ve yan yana durmaları tepkilere neden oldu. Ayrıca yoğunluk dronla havadan görüntülendi.
CEYHAN:BU VİRÜSLE BÖYLE BAŞ EDİLMEZ
Muğla’nın Bodrum ilçesinde tatilini geçiren Prof. Dr. Mehmet Ceyhan “Yoğun bakım hastalarının sayısının birden bire 500’lere düşmesinin ardından da açıklamaların durdurulmasının izahı yok. Nedenini biz de bilmiyoruz. Ayrıca Bodrum’da ve ülkenin geneline bakıldığında bu virüs eğer mutasyona uğramaz ise baş etmemiz mümkün değil, çünkü normalleşme sürecine giren tüm dünya ülkelerinde virüs yeniden yayıldı” dedi.
Ceyhan tatil yaptığı Bodrum’da bir gün sokağa çıktığını ve geri döndüğünü belirterek “Sahillerde, tatil beldelerinde aşırı rahatlama var. Sosyal mesafe plajda restoranda çarşıda sıfır, maske yok. Böyle giderse bugüne kadar aldığımız tedbirler ve önlemler bir işe yaramaz, kimse beklemesin” dedi.