”DOLAR LA MI MAAŞ ALIYORSUNUZ ?”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kur iki sene önce de bu seviyelerdeydi, düştü. Kur yedilerden altılardan beşlere indi. Tekrar çıktı. Tekrar indi. İner çıkar. Türkiye tüm bu dalgalanmaları yönetebiliyor. Önemli olan kurun seviyesi değil, rekabetçi olup olmadığı. Şimdi Türk Lirası çok daha rekabetçi” dedi. Türkiye’nin dünyanın en devrimci ülkesi olduğunu söyledi.
Ahmet Hakan’ın “Kur yükselince telaşlanıyorum, endişelenmeli miyiz?” sorusuna Bakan Albayrak, şu cevabı verdi:

“Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? Öncelikle onu sorayım. Kur algısıyla ekonomiyi ölçme konusunda bir psikolojiye girilmiş. Eskiden kur çok daha fazla etkiliyordu. Şimdi ekonomide bir dönüşüm var. İki sene önce de bu seviyelerdeydi. Düştü.”

İki sene öncesine kadar bugün Türkiye ekonomisinin daha az kırılgan, daha güçlü olduğunu söyleyen Albayrak, “Özellikle sosyal medya üzerinden negatif bir hava pompalamaya başladılar. Çok net, bu bir milli bağımsızlık mücadelesi. Bunun için kıyamet koparıyorlar. Eski model yüksek faiz, değerli kur, ve ithalata bağlı. Böyle bir ekonomi sürdürülebilir değil. Türkiye rekabetçi kurla ithalata değil ihracata yönelik bir dönüşüm var” diye konuştu.