Enkaz kalktıkça, Can kaybı ve Hasar büyüyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da yaşanan sel felaketinde can kaybının sekize yükseldiğini açıklarken‘Böyle tablo görmedim’dedi.

Kentte sağanak yağış 22 Ağustos akşamı başlamıştı. Piraziz ilçesinde, Ordu sınırında bulunan Abdal Deresi taştı, birçok yol ve park su altında kaldı.

Yağlıdere Deresi’nin taşması nedeniyle de Yağlıdere ilçesine ulaşım sağlanamadı. Doğankent ve Dereli ilçeleri ile Duroğlu beldesinde su baskınları meydana gelirken, bazı yerlerde yollar kapandı.

Bakanlar bölgede
Dün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel ve heyelandan büyük ölçüde etkilenen Dereli ilçe merkezinde gün içinde incelemelerde bulundu.

Soylu, Tirebolu-Doğankent yolunun 12’nci kilometresinde beş jandarma ve bir iş makinesi operatörünün menfezlerin çökmesi sonucu dereye düşerek kaybolduğunu, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği istikamette de incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Soylu, şu ana kadar 133 vatandaşın kurtarıldığını belirterek, “Şu yukarıdaki düğün salonunda vatandaşlarımız ve toplam bununla birlikte üç vatandaşımız daha arama kurtarılmayı bekliyor. Onlarla ilgili de gerek helikopterle gerekse iş makineleriyle gerekse arama kurtarma ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.