2 günde bir KADIN CİNAYETİ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 2020 yılında kadın cinayetlerinin bilançosunu açıkladı. 18 yaşındaki İpek Er’in ölümü ile ilgili yürütülen soruşturmanın zanlısı Musa Orhan’la ilgili yürütülen soruşturma hakkında da konuştu.Çataklı kadın cinayetlerinde yüzde 33’lük azalış var, dedi.

2020 yılında kadın cinayetleri bilançosunu açıklayan

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Batman’da uzman çavuş Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek yaşamına son veren İpek Er olayıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.
DAYAKÇI KOCA YA ‘HAPSE GİRERSİN’ İHTARI
Öte yandan Hürriyet Gazetesinde yer alan Oya Armutçu’ nun haberine göre Adalet Bakanlığı ”dayakçı koca” larla ilgili yeni bir çalışma başlattı.
Adalet Bakanlığı’nca, kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele için yeni uygulamalar hayata geçiriliyor.
Yeni adli yılla birlikte kadını korumaya dönük aile mahkemelerince verilen tedbir kararları, artık kolluk birimleri aracılığıyla, bizzat ilgilisine (şiddet uygulayana) tebliğ edilecek. Tedbir kararlarının posta yerine kolluk birimlerince tebliğiyle, şiddet uygulayan kişilerin dikkati çekilecek.

‘HAPSE GİRERSİN’ İHTARI

Tedbir kararının ihlali durumunda kişi hapse gireceği yönünde “ihtar” edilecek. “Tekrarlanan şiddet vakaları” veya “tedbir kararlarının ihlali” durumunda gecikmeksizin “zorlama hapsi” uygulanacak. Bu yeni uygulamayla, verilen tedbire uyulması, şiddet eylemlerinin tekrarlanmaması ve caydırıcılık sağlanacak. Böylece tebligat yapılamaması veya tebliğin gecikmesi gibi sorunlar da ortadan kalkacak. Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nca Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen yazıda, tedbir kararlarının kolluk birimleri aracılığıyla tebliği ve etkin şekilde uygulanması uyarısında bulunuldu.

UZMAN SAVCI KONTROL EDECEK

Yazıya göre, aile içi ve kadına yönelik şiddet vakaları belirli Cumhuriyet savcıları üzerinden takip edilecek. Mağdurun daha önce şiddete uğrayıp uğramadığı mutlaka kontrol edilecek. Bu yönde bulgulara ulaşılması durumunda şüpheli hakkında etkili koruma tedbirlerine başvurulacak.