Yoğun bakımlar DOLU

Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Arhan, COVİD-19 ile mücadeleyi değerlendirdi. Yoğun bakımların doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını söyledi. “Bu dönemdeki vakaların özellikle akciğer tutulumu ve klinik açıdan daha ağır karşımıza çıktığını görüyoruz
Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Arhan, COVİD-19 ile mücadeleyi değerlendirdi.

Mehmet Arhan, Yatış oranları bu nedenle daha yüksek. Pandeminin ilk döneme göre daha fazla bulaş riski oluşturan bir durumla karşı karşıyayız. Düzgün maske kullanımı çok önemli. Sürekli maskeye dokunmak da ayrı bir risk” dedi.
ADIYAMAN.İTALYA YI GEÇTİK
Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, yoğun bakımların doluluğu konusunda uyarıda bulunarak, “Hastanelerde yer yok, yoğun bakımları birçok hastanede dolu. Türkiye, toplam hasta sayısında İtalya’yı geçti. Diyarbakır’da bazı hastanelerde doktorlar yoğun bakıma kimi yatıracaklarına karar vermek zorunda kalıyor” dedi.
Adıyaman, “Sağlık Bakanı yoğun bakım doluluk oranının yüzde 65.5 olduğunu söyledi. Bu hesapla özel hastaneleri yok sayarsak, bütün yoğun bakım yatakları dolu diyebiliriz. Ankara gibi büyük bir şehirde dahi yoğun bakım yatağında olması gereken hastaların sedyede entübe olarak yattığına dair bilgiler geldi” diye konuştu.