Erdoğan’ dan Macron’a;”Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, “Sayın Macron ‘Bizim Türk milleti ile değil, Erdoğan ile sıkıntımız var’ diyor. Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak” dedi.
12 Eylül askeri darbesinin 40. yılı nedeniyle Yassıada da düzenlenen ‘Vesayetten Demokrasiye Milli İrade Sempozyumu’ nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz gerilimine değinerek;Kendisine de söyledim ‘Senin tarih bilgin yok önce bunları öğrenmen lazım’ Türk milleti ile uğraşma. Biz Afrika’da bir insanın burnunu kanatmadık’ dedim ,dedi.
Erdoğan şunları söyledi.
* Güneyde malum koalisyon güçleri ile mücadelemiz var. Hemen bakıyorsunuz ki, bir terör devleti oluşturulmaya çalışılıyor Suriye’de.

* Öbür tarafta, Libya’da karşımızda darbeci Hafter, onun güçlerinin ne yazık ki, Wagner diye paralı, Abu Dabi’nin desteklediği silahlı güçleri var. Onların yanında Fransa sürekli gündemde.

* İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum. Şahsımla çok uğraşıyor. “Türk milleti ile değil, bizim Erdoğan ile sıkıntımız var” diyor. Sayın Macron, senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak.

* Kendisine de söyledim ‘Senin tarih bilgin yok önce bunları öğrenmen lazım’ Türk milleti ile uğraşma. Biz Afrika’da bir insanın burnunu kanatmadık’ dedim.

* Bunlar Libya’ya da çok çektirdiler, Libya’da yüz binlerce insanı öldürdüler. Libya’ya petrol için girmek istiyor. Afrika’nın diğer ülkelerine elmas, altın, bakır, krom için girmek istiyor. Afrikalı liderler bunu bana hep anlatmışlardır.

“YANLIŞ İŞ YAPIYORSUNUZ, BU YOLLARA GİRMEYİN”

Burada, adalarda Yunanistan’ın yaptıklarına bakın. Neye güvenerek yapıyor bunları? Destek vadedenlere güveniyor, adaların etrafında korvetlerle dolaşıp duruyorlar.

Yanlış iş yapıyorsunuz, bu yollara girmeyin. Hepten yalnız kalırsınız. Yeri geldiği zaman, komşu diyorsun, o zaman hakkını ver. Biz kendi kararımızı kendimiz veriyoruz.