Ankara’da ”KUM FIRTINASI ”paniği

Ankara’nın Polatlı ilçesinde saat 15.00 sıralarında kum fırtınası meydana geldi. Bir anda etkisini gösteren fırtına nedeniyle gökyüzü karanlığa büründü, devasa toz bulutları oluştu.

Paniğe kapılan vatandaşlar, boş alanlara kaçıştı. Ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle şehir merkezinde elektrikler kesildi.

6 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başka bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır” dedi.

“50 YILDIR BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, “50 yıldır böyle bir şey görmedim” diyerek bölge halkına evde kalmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “Kıymetli hemşehrilerim, kentimizin kuzey ve batı kesimlerinde beklenen sağanak yağışın olumsuz etkilerine karşı mesai arkadaşlarımız teyakkuzdadır. Yağışın olası risklerine karşı hepinizi tedbirli olmaya davet ediyorum” mesajını paylaştı.
Kaynak:Sözcü