BARBAROS VE BURAK BİLGİLİ, NEMETH QUARTET İLE 19 EYLÜL’DE TEKFUR SARAYI MÜZESİ’NDE!

BARBAROS VE BURAK BİLGİLİ, NEMETH QUARTET İLE 19 EYLÜL’DE TEKFUR SARAYI MÜZESİ’NDE!

Kariyeri boyunca pop, caz ve klasik müziğe kadar farklı tür ve dillerdeki repertuvarıyla sunduğu sahne performansları yanında, çeşitli müzikallerde de başrol oynayan Barbaros ve İtalya’da La Scala operasında sahne alarak ülkemizi başarıyla temsil eden, New York Metropolitan Operası’ndaki performanslarıyla bu operada sahne alan ilk ve halen tek Türk opera sanatçısı olan Bas Bariton Burak Bilgili, 19 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Tekfur Sarayı Müzesi’nde Nemeth Quartet ile birlikte dinleyenlere çok keyifli bir gece yaşatacaklar.

Andante dergisinin düzenlediği 2017 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri kapsamında “Yılın Oda Müziği Topluluğu” olarak seçilen ve Türkiye’nin en aktif konser veren oda müziği gruplarından Nemeth Quartet Gülen Ege Serter (keman), Şeniz Aybulus (keman), Pınar Basalak (viyola) ve Mutlu Varlık Kocaili’den (çello) oluşuyor.

Barbaros ve Burak Bilgili Nemeth Quartet ile birlikte Volare, Granada, Por Una Cabeza gibi klasikleşmiş eserler yanında, Türk Halk Müziği’nden bir türkü de seslendirilecek.

Yaklaşık bin yıllık tarihî serüveni esnasında pek çok kez tamirat gören Tekfur Sarayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında ilk adımını attığı bir dizi çalışmanın ve titizlikle yürütülen restorasyon sürecinin ardından müze olarak ziyarete açıldı.

Tekfur Sarayı Müzesi’nin tarihe meydan okuyan ev sahipliğinde, Barbaros ve Burak Bilgili, Nemeth Quartet ile unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

Barbaros & Burak Bilgili, Nemeth Quartet ile 19 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Tekfur Sarayı Müzesi’nde.