Esnaf çok zor durumda !

Tüm dünyada etkili olmaya devam eden pandemi, hemen hemen her kesimi derinden etkiledi ama ,ülkemizde hala yeterli desteği bulamayan küçük esnaf bu etkilerin altından pek kalkamayacak gibi görünüyor. Kiralık ve satılık levhalarının asıldığı birçok küçük işletmeyi hemen her cadde ve sokak arasında görmek mümkün oldu. Zorunlu olarak kapatılan ve açılsa da eski müşterisine kavuşamayan esnaf, maalesef ki uzun bir süredir birikimleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Ancak artık birikimlerinin yanında güçlerinin de tükendiğini meslek örgütlerinin yaptığı açıklamalardan görülüyor.
Hele şimdi alınan kredilerin geri ödeme zamanının gelmesi iş yapamayan kontak açamayan esnafı daha da büyük sıkıntının içerisine soktu.
Başkan Bendevi Palandöken’in AVM, süper / hipermarketler yerine mahalle esnafından alışveriş yapılması çağrıları da her geçen gün artıyor. Kaldı ki süper /hipermarketlerin de eski hareketli günleri artık yok, zira artık büyük bir tüketici çoğunluğu dijital alışverişe yoğunlaştı, domatesini bile dijital alışveriş platformlarından almaya başlanması dikkatlerden kaçmıyor.
Palandöken ,vergi ve KDV lerin de, stopaj oranları gibi acilen düşürülmesini istedi.