Ermenistan yine Sivilleri vurdu

Rusya nın araya girmesiyle Azerbaycan ile Ermenistan arasında ilan edilen ateşkesten sadece birkaç saat sonra Ermeni ordusu, Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri Gence’ye füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda ölü ve yaralılar olduğu açıklandı.
Rusya’nın arabuluculuğu ile Azerbaycan ve Ermenistan masaya oturmuştu.

Cuma günü 16:30’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ev sahipliğinde Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov arasındaki toplantı yaklaşık 11 buçuk saat sürdü. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov toplantı kararını okudu.
10 Ekim 2020 gece yarısı 12:00 itibariyle ateşkes ilan edildiği açıklanırken, Ermenistan güçleri bu anlaşmayı sadece birkaç saat sonra ihlal etti…

Geçen hafta boyunca da Ermenistan’ın vurduğu Gence şehrine füze saldırısı düzenlendi. 330 bin nüfusuyla Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri olan Gence’ye füze saldırısı düzenleyen Ermenistan, çok sayıda insanın öldürdü ve çok sayıda insanı yaraladı.

Füzenin evlerin bulunduğu alana düşmesi sonucunda evler, araçlar büyük hasar alırken bazı evler ise tamamen enkaza döndü. Resmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken 28 kişi de yaralandı.