Rusya’ yı elimizden kaçırdık:1-1

UEFA Uluslar Ligi B Grubu 3. maçında Rusya ile Türkiye karşı karşıya geldi. A Milli takımın daha fazla fırsat yakaladığı karşılaşma 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. Bu sonuç ile Türkiye’nin gruptaki puanı 2 olurken, Rusya ise 7 puana yükseldi.
GÜNEŞ:KAZANMAYI HAK ETMİŞTİK, OLMADI
Karşılaşmanın ardından A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

İlk yarıda düşündükleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirten Şenol Güneş, “Rakibin oyun anlayışını biliyorduk. Kompakt, agresif oynayan bir takım. İlk yarıda düşündüğümüz oyun sahaya yansımadı. Rakibin uzun atılan toplarında, hem hava toplarında hem de seken toplarda ribaundları kazanamadık. Oyun kurgusu olarak da daha hızlı hücuma gitmemiz gerekirken yavaş oynadık. Merkeze attığımız toplarda rakip top kazandı. İlk yarı hem hücumda hem de savunmada başarısızdık” dedi.
Güneş, ikinci yarıdaki oyundan memnun olduğunu belirtip, “İkinci yarı tamamen tersiydi. Hemen hemen istediğimiz çoğu şeyi yaptık. Savunmada rakibi kontrol ettik, atılan uzun toplara karşı kıran kırana ikili pozisyonlar, boğuşmalar oldu ama başarılıydık. Hücuma çıktığımız zaman da etkili ataklarımız oldu. Gol de bulduk, goller de bulabilirdik. İkinci yarıda daha iyiydik. Kazanmaya yakındık. Yazık oldu.