”Hak gelecek, batılı yok edeceğiz, adaleti getireceğiz”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, ‘erken seçim’ çıkışını yineleyerek, “Efendim ‘erken seçim olmaz kabile devletinde olur’. Ama sen erken seçim yaptın. Erken seçim talebi, çiftçinin, esnafın, hapiste suçsuz yere yatanların talebidir. Milli iradeden niye korkuyorlar? Hak gelecek, batılı yok edeceğiz, adaleti getireceğiz” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor. Hayatını kaybeden Gazeteci Bekir Coşkun’u anarak konuşmasına başlayan CHP lideri, “Az önce bir gazeteciyi, medya dünyasının bir duayenini ölümsüzlüğe uğurladık. Bekir Coşkun belli çevreleri ürküten, adaletten, hukuktan yana olan bir gazeteci. Ağacı, kuşu, kediyi, köpeği her şeyin korunması gerektiğini belirten bir gazeteci. Urfa’nın kültürünü asla unutmayan bir gazeteci. Bu yazı böyle geçirdi ama gelecek yazı bilemedi. Kendisini sonsuzluğa uğurladık, Allah rahmet eylesin. Bütün yazdıkları medya dünyasına ve gelecek kuşaklara bir miras olarak kaldı” dedi.
ASKIDA EKMEK ELEŞTİRİSİ

MHP’nin askıda ekmek yardımı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Geldiğimiz nokta askıda ekmek projesi. Çağ açan bir proje. Bizim fakirliğimiz, 18 yıllık iktidarın rezilliğini başka hiçbir proje daha iyi anlatamazdı. Bu yüzden sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. 83 milyon bir avuç tefeciye hizmet eder hale geldi. Bunlarda vicdan var mı? Açlık sınırının altında milyonlarca kişi gelir elde ediyor. Çubuk’tan bir kadın yardım için arıyor. ‘Çok zorda olmasaydım aramazdım. İki aylık çocuğumu doktora götürdüm. Çocuğun hiç gelişmediğini ve böyle devam ederse çocuğumu Çocuk Esirgeme Yurdu’na alacaklarını söylediler. Çocuğumu şekerli suyla besliyorum sütüm kesildi’ dedi. Evet yardım ettik ama bu bize ulaşan kişi. Böyle milyonlar var. Saray’ın halka, işsizle bir işi yok. Onlar dünyayı toz pembe görüyorlar” dedi.
AKIN GÜRLEK’E SERT SÖZLER

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu kararı sonrası 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek’i sert dille eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Yargıtay’dan çıkan bir karar var. Yasamalar ve yargı kararları yanlış olabilirler, bilimsel anlamda eleştirilebilir. Ama yargıçlar kişisel gerekçelerle uygulamamazlık yapamazlar. Onlar ne şekilde olursa olsun yargı karalarına uygulamakla yükümlüler. Adalet yoksa iktidarınızı gerçekleştiremezsiniz. İnsanlık tarihi adaletsizlikle mücadele tarihidir. Hakim Akın Gürlek, ‘Ben Anayasa Mahkemesi’ni, yasaları tanımam. Ben Saray’dan talimat alırım’ diyor. Bu kişi aldığı kararla ‘Milletvekili dokunulmazlığını tanımam diyor. Ben bildiğimiz okurum’ diyor. ‘TBMM Başkanı da Saray’dan talimat alıyor’ diyor. Milletvekilinin haklarını korumayan kişi TBMM’nin Başkanı değildir, usulen oturuyordur. Ben bu kadar aciz bir başkan görmedim” dedi.
Kılıçdaroğlu, erken seçim çıkışını tekrarlayarak “Ortaçağ’da bile olmayan bir yapıyla 21. yüzyılda karşı karşıyayız. Emin Çölaşan’dan Necati Doğru’dan FETÖ’cü çıkardılar. Bunların zulmü giderek artıyor. Ama biz ekmekten, haktan, alın terinden yana olduğumuz sürece kimsenin karamsar olmasına gerek yok. Efendim ‘erken seçim olmaz kabile devletinde olur’. Ama sen erken seçim yaptın. Erken seçim talebi, çiftçinin, esnafın, hapiste suçsuz yere yatanların talebidir. Milli iradeden niye korkuyorlar? Halk gelecek, batılı yok edeceğiz, adaleti getireceğiz” ifadelerini kullandı.