Aman DİKKAT ! Yoğun Bakımlar tıka basa dolu

Özellikle İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte yoğun bakımların bile dolu olduğu açıklandı.
Kentte vakaların kat kat arttığını söyleyen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Açıkça söylüyorum, şu anda yoğun bakımlarımız neredeyse doldu.”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, hastanelerde yoğun bakımların dolduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Açıkça söylüyorum şu anda yoğun bakımlarımız neredeyse doldu. Yani o nedenle bu saatten sonra süreci bu şekilde yönetme şansımız yok. Böyle giderse yoğun bakımlarımızın dolduğunu, tamamının çakılı olduğunu düşündüğümüzde, bu süreçte Allah korusun doktorlarımız hasta seçmek gibi bir durumla karşı karşıya kalacak ki bu çok tehlikeli bir durum. O nedenle vatandaşlarımızın duyarlılıklarını arttırmamız gerekiyor. Biz kimseye ne ceza yazmak istiyoruz ne de bu manada iş yerlerimizin özellikle ki zor durumdalar, onların kapanması veya ceza almaları, bunlar bizim hiç istediğimiz şeyler değil. Çünkü devlet, her zaman esnafın, vatandaşlarının huzurlu ve mutlu olmasını ister. Biz de onu istiyoruz ve buradaki esnafımız güçlü olacak ki, para kazanacak ki biz de huzurlu olalım ama bunu yaparken de şu anda içinde bulunduğumuz süreci de asla unutmadan yapmalıyız. O nedenle, maske, mesafe ve temizlik kurallarını en üst düzeyde tutarak ticari, sosyal ve bireysel yaşantımızı devam ettirelim. Başka çaresi yok bunun. Rakamlar inanın çok yüksek. Nisan ayının kat ve kat üstündeyiz. İnanın süreci yönetemeyecek durumlara doğru gidiyoruz. O nedenle bu farklı tedbirleri almayı gerektirebilir”
ALTAYLI :YAKINDA SOKAKLARDA ÖLECEKSİNİZ
Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin okuyucularını tedbir alması için uyardı.
Altaylı, “Kendinize acımıyorsanız, sağlık personeline acıyın. Hastaneler gırtlağa kadar dolu. Devleti, şehiri, özeli kalmamış. Her yer fule yaklaşmış. Yakında sokaklarda öleceksiniz.” görüşünü savundu.

Altaylı yazısında, “Covid-19 patladı diyorum. Herkes inanıyor, kimse takmıyor. Günde 40 binden fazla vaka var diyorum. Herkes inanıyor, kimse takmıyor. Bakan Koca sayıları benim gibi vermiyor ama adam neredeyse ağlayacak ‘Dikkatli olun’ diye.Ona da herkes inanıyor, kimse takmıyor.Aşının gelmesine daha çok var. Türkiye sipariş verdi mi, sıraya girdi mi bilmiyorum ama her şey doğru yapılmış olsa bile ilkbahardan önce aşı maşı olamayacaksınız diyorum. Herkes inanıyor, kimse takmıyor.” düşüncesini dile getirdi.