ÇOK ŞÜKÜR…mucize üstüne mucize

109 vatandaşımızı kaybettiğimiz İzmir Bayraklı depreminin arama ve kurtarma çalışmaları dört binada sürüyor. Depremin ardından Türkiye olarak her gün yeni acı haberlerle sarsılsak da mucizeler için mutluluktan ağladığımız zamanlar da oluyor. O mucizelerin adı İdil, Elif ve Ayda.
91 SAAT SONRA GELEN MUCİZE: AYDA

91 saat sonra Rıza Bey apartmanının enkazından gün ışığına çıkan mucizenin adı Ayda oldu. Bu sabah saat 10:00 sularında enkazdan çıkarılan üç yaşındaki Ayda Gezgin, kiminin yüzünü güldürdü, kimini de mutluluktan ağlattı. Alkışlar içinde ambulansa alınan minik çocuk, kalabalığa bakıp gülümsüyordu. Ayda’nın istediği ilk şey ayran olmuştu.

Ayda, İzmir Bölgesi eski futbol hakemlerinden Uğur Gezgin ve eşi Fidan Gezgin’in kızıydı. Annesi Fidan Gezgin ile birlikte enkaz altında kalmıştı. Bu sabah onun mucize haberini aldık ve ardından tebessüm eden fotoğrafı sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya yayıldı. Ekiplerin önce çığlığını duyduğu Ayda, ekiplerle ilk karşılaştığı o an onlara el salladı. “İyiyim ben” diyen küçük çocuk, beyaz eşyaların yanındaki yaşam üçgeninde hayata tutunmuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilen Ayda’nın sağlık durumu iyi. Ancak ne yazık ki annesinden acı haber geldi. Fidan Gezgin’in cansız bedenine ulaşıldı.