”AB ile ilişkilerimiz bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilemez”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çiftçiyi, esnafı asla unutmadık. Bunun yanında kiralarda vesaire düzenlemeye gidiyoruz. Onları da Kabine Toplantımızın ardından açıklayacağız.” dedi.

Gaziantep Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı ile Manisa-Akhisar çevre yolu açılış törenlerinde konuşan Erdoğan “Yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir.” dedi.
Erdoğan her zaman olduğu gibi yine CHHP yi de eleştirerek “Yeter ki yatırımcı Türkiye’ye gelmesin… Yahu yatırımın rengi, ırkı olur mu? Yatırım Avrupa’dan gelince güzel, Katar’dan gelince kötü mü?” ifadelerini kullandı.
Erdoğan özetle şöyle konuştu:
-Yatırım düşmanlığına anlam vermek mümkün değildir.

Yatırımcıları kökenlerine, inançlarına göre ayıran bu kirli zihniyetin tek derdi Türkiye’nin ekonomik çöküntüye uğramasıdır.

Türkiye’ye gelen yatırımcıyı kaçırmak için her türlü yalanı, iftirayı ardı ardına sıralamaktan da çekinmiyorlar.

Bunun adı da sadece malum ana muhalefet, CHP’dir. Yeter ki yatırımcı Türkiye’ye gelmesin… Yahu yatırımın rengi, ırkı olur mu? Yatırım Avrupa’dan gelince güzel, Katar’dan gelince kötü mü?

TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ

Bu millet siyaset yaptıkları süre boyunca, tek bir insanın dahi hayatına dokunmayanları hak ettiği sona maruz bırakır. İnşallah ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak, içeride ve dışarıda Türkiye’nin pes etmesini bekleyenleri hep beraber bir kez daha hüsrana uğratacağız.

Yurt dışından ve içinden önümüze çıkartılan hiçbir engel bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. AB ile olan ilişkimizde her zaman iyi niyetli ve diyalogla çözüm bulmak için yoğun çabalar göstermemize rağmen gösterdikleri tutumu doğru bulmuyoruz. Köklü Türkiye-AB ilişkilerinin 1-2 devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır.

Köklü Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin bir iki devletin ayak oyunlarına esir edilmesi son derece yanlıştır.

Hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyeceğiz. Açılışı yaptığımız Manisa – Akhisar Çevre Yolu’nun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.