Esnaf perişan

MART AYINDAN BU YANA UYGULANAN PANDEMİ KISITLAMALARI TOPLUMDA EN ÇOK ESNAFIMIZI VURDU.
Pandemiye yenilen esnaf perişan, İşler çok kötü, sıkıntı çok büyük , geçim ise çok çok zor!

Pandemi süreci en çok esnafı vurdu. İşyerleri tek tek kapanıp müşterisiz kalırken, yaşanan sıkıntılar iflas ve kapanmaları da artırdı.Uzmanlar ve yetkililer bile “Esnaf bu yükü daha fazla taşıyamaz” diyor.Başta çok sayıda çalışanı bulunan lokanta restaurant benzeri iş yerleri ile servis taşıyıcılarının bağlanan araçları , Nikah ve düğünlerin sınırlandırılıp kına-nişan-sünnetlerin yasaklanması esnafı doğrudan etkiliyor. Üstelik esnafın kirası, stopajı devam ediyor. Kredilerin de geri ödeme zamanı geldi.
Yakın süre öncesine kadar Bursa’nın tek cazibe merkezi olduğu için gece-gündüz yoğun olan, 24 saat yaşayan kent merkezinin tenha haline alışamadık.

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle başta büyük şehir merkezlerin olmak üzere sokakların bile bom boş olması ,trafiğin yavaşlaması ,alışverişlerin durması gözden kaçmıyor.

Benzer durumlar her ne kadar pandemiden önce de yaşanmaya başlamışsa da geçen yıl da “toplumun alışveriş merkezlerine yönelmesi” bu issizlik sıkıntılarını dile getiriliyordu, ama bu kez pandemi ortamı bu sorunu çok daha büyüttü.
Bu konuda Devletten ,Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ciddi bir destek bekleyen esnaflar bu konuda AKP Hükümetinin duyarsızlığı ve ilgisizliğinden şikayetçiler.

“Esnaf çok kötü. Pandemi asıl bizim esnafı vurdu, virüs bulaşmasından beter hale getirdi.” diyorlar.

Pandemi sürecinde esnaf iş yapamadığı için kirasını ödeyecek gücü yok. Bunun bir de kira stopajı ödemesi var.”Soruyoruz size kirasını dahi ödeyemeyen bir esnaf vergi stopajını nasıl ve neyle ödesin.?Devlet böyle günler için yok mu ?

“Esnaftan bu dönem için kira stopajı alınmaması gerekmez mi ?

Esnafın çığlık gibi feryatlarına artık kulak verin.

“Esnaf bu yükü taşıyamaz. Hatta, böyle giderse daha da kötü olur.”