”HEP BİRLİKTE SU DA TASARRUFA GİTMELİYİZ;”

Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı ve Doğanpınar Barajı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,” HEP BİRLİKTE TASARRUFA GİTMELİYİZ” dedi.
Erdoğan şunları söyledi:
* Ülkemiz zengin su kaynaklarına sahip olmadığı için mevcut imkanlarımızı en verimli şekilde kullanmalıyız. Oldukça kurak bir yıl geçiriyoruz. Hep birlikte su tasarrufuna önem vermeliyiz.

Hem etkili hem de tasarruflu bir su yönetimine ihtiyaç duyuyoruz. Son 18 yılda inşa ettiğimiz 585 baraj, 584 hidroelektrik santrali, 1312 sulama tesisi, 5 bine yakın taşkın koruma tesisiyle bu alanda adeta destan yazdık. Barajlarımız yeniden suyla dolana kadar dikkatli hareket etmeliyiz.

* Hizmete açtığımız ilk etap yıllık yüz milyon metreküp suyu aktarma kapasitesine sahiptir. Bu rakam 174 milyon metreküpe çıkacak. Doğanpınar projesi bereket kaynağı bir projedir. Maliyeti 660 milyon lira olan bu baraj, ülkemize yılda 51 milyon lira katkı sağlayacaktır. İlk etapta 18 bin hektarlık kısmı önümüzdeki sulama mevsimine yetiştireceğiz, kalanları da peyderpey tamamlayacağız.