Kılıçdaroğlu ”ERKEN SEÇİM” istedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AİHM’nin Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararın yasal süreçlere göre uygulanması gerektiğini belirterek “Kararı uygulayacaklar. Çünkü anayasada var. Uygulamayacaksanız niye bunu anayasaya koydunuz” dedi.
Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yılın son günlerinde parti genel merkezinde bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’nun sorulara konu başlıklarıyla verdiği yanıtlar şöyle…

– AİHM’nin Demirtaş kararı: Kararın uygulanmasını Anayasa Mahkemesi söylüyor. Ben bu karara uymam dediğiniz zaman Avrupa’dan kendinizi tamamen tecrit etmiş oluyorsunuz. Demokrasi yükseltilebilir algısı tamamen yok oluyor. Kararı uygulayacaklar ama topluma, “elimiz makûm” diyecekler. Uygulanmamasının faturası ağır olur. Uygulamazlarsa da şaşırmam. Daha önce Anayasa Mahkemesi kararını da tanımadılar. Türkiye tamamen içe dönük bir ülke haline gelir.

– Erken seçim: Erken seçimi, Türkiye’nin ağır faturayı ödememesi için istiyorum. Hükümet sorunları çözme kapasitesini kaybetti. Fatura ağırlaşmasın, topluma gidelim diyoruz. Türkiye’nin tepeden tırnağa yapılanması gerekiyor. Parlamenter sistem gerekiyor.
Ezan evrenseldir: Ezan bugünkü okunuş şekliyle, diliyle artık evrensel bir halde. Türkçe-Arapça tartışmasının yapılmasını doğru bulmam. Namaza çağrı olduğunu küçük çocuk da biliyor.
AŞI OLACAĞIM
Beş maskeyi dağıtmaktan aciz kaldılar. Bütün sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Bir maaş ikramiye verin dedik. Onlar başka bir yol buldular. Yoğun bakımda çalışan bir hemşirenin maaşına 7 lira ek ödeme yatmış. İnanamadım. Orada da büyük adaletsizlikler var. İnsanlar onurlarına düşkün. Biz insani koşullarda çalışmak istiyoruz diyolar. Aşı gelirse, hangi aşı olursa, doktorlar şu aşıyı olacaksın derlerse olacağız.