Olay TV 28 gün sonra KAPATILDI !

Olay TV’nin kapanmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Kanalın kapanmasının arkasında iktidarın ifade ve basın özgürlüğüne ağır müdahalesi olduğunu vurgulayan Basın Konseyi’nden yapılan açıklamada “Halkın haber alma hakkının ağır ihlali yaşanmıştır” denildi.
Yayın hayatı 26 gün süren Olay TV’nin kapanması tartışmaları da beraberinde getirdi. Kanalın baskılar sonucu kapandığı iddiası, iktidarın medyada kurduğu tahakkümü akıllara getirdi. Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar, kanalın kapanmasına yönelik açıklamasında kanalın ortağı iş insanı Cavit Çağlar’ın iktidar tarafından yapılan yoğun baskıya işaret ettiğini söyledi. Çağlar ise “Yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim” derken, Olay TV’nin başına getirilmek istendiği iddiaları ile gündeme gelen Taha Dağlı, kendisini kanala Çağlar’ın davet ettiğini öne sürdü. Dağlı, Çağlar’ın ‘bir nevi kandırıldığını söylediğini’ de iddia etti.

Basın özgürlüğüne müdahale

“Olay TV’nin kapanma görüntülerini büyük bir hüzün ve isyanla izledik” diyen Basın Konseyi de konuya ilişkin açıklama yayımladı. “Sadece 26 gün yayın yapabilen OLAY TV’nin, gördüğü baskı sonucu yayın hayatına son verdirilmesi, basın tarihimize bir kara leke düşürmüştür” denilen açıklamada, “Medyada ‘tek ses’ isteyen siyasi anlayışın gazabına uğrayarak, yayın hayatından çekilen Olay TV’nin kapanması, ifade ve basın özgürlüğüne ağır bir müdahaledir” değerlendirmesi yapıldı.