”Bahçeli bugün MHP liderliğini Erdoğan’a borçlu. Erdoğan da Bahçeli’ye”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,‘Bahçeli’nin kendisi memleketin sahibiymiş, onlar da kiracıymış gibi’ davranmaması gerektiğini belirtti.
Kanal 42 yayınında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, “Koalisyon hükümeti kurmak amacıyla bize geldiğinde söylediklerini açıklamış olsaydık insan içine çıkacak hali kalmazdı” diyen Davutoğlu, erken seçim ihtimalinin de düşük olduğunu savundu.

Davutoğlu, “Bahçeli Ankara’da köşesinde evinde dizi izlerken ben bir gün Silopi’deydim, bir gün Sur’daydım. Askerlerimle, polislerimle birlikte terörle mücadele ediyordum” ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘yalancı’ dediğini, sonra cumhurbaşkanı adayı ilan ettiğini ifade ederek “Böyle yerlilik, millilik olmaz” dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:
Bahçeli bugün MHP liderliğini Erdoğan’a borçlu. Erdoğan da Bahçeli’ye. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yetkilerinde birbirlerine bağlılar şu anda.

Bu vizyon ortaklığı değil. Bu milli ortaklık da değil. Bu birbirine muhtaç olan ve gücü kaybettiklerinde halkın arasında çıkmakta zorlanacak olan insanların ortaklığı.

Seçim mesajı
Türkiye her an seçime hazır olmalı. Bir siyasi parti lideri olarak, partimi seçime hazır kılmaktır. Bugün kar-kış demeden yollardayız. Şu an erken seçim çok düşük gibi görünüyor.

Çünkü cumhurbaşkanı seçim istemeden bir erken seçim hemen hemen imkânsız. Cumhurbaşkanını da erken seçime gönderecek faktör ise Bahçeli faktörü. Bahçeli iktidar olmaktan korkuyor. İktidarı paylaşmak ve frenlemek istiyor.

Rahmetli Ecevit’e de aynısını yapmıştı. Bugün ‘cumhur ittifakı’nda benim gördüğüm derin bir fay hattı var. Bu fay hattının Türkiye’yi ne zaman seçime götüreceğini bilemeyiz. Şu an bu fay hattı açılıyor.”