BEKLENEN KAR GELDİ !

İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde başta Ankara olmak üzere bazı kesimlerinde kar yağışıyla birlikte ve kuvvetli sağanak başladı.
Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Ankara’da kar yağışı başladı. Ayrıca Ankara-İstanbul Otoban yolu Cankurtaran mevkiinde de kar yağışı etkili oldu.
Ankara’da sabah saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sitesinde yer alan bilgiye göre, bugün başkentte en yüksek sıcaklık 5 derece olacak. 
ÇANKAYA’DA KARLA MÜCADELE

Çankaya Belediyesi, bu sabah itibariyle başlayan kar yağışının ulaşımı etkilememesi için aralıksız çalışıyor.
Çankaya Belediyesi ekipleri, kentin fazla yağış alan yüksek bölgelerinde yoğunlaşırken, Mürsel Uluç, İlker ve Ahlatlıbel Mahallelerinde aralıksız yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, akşam saatlerinde ısının düşmesiyle oluşabilecek buzlanmanın önlenmesi için ekiplerin 24 saat çalışacağını belirterek, “Kar yağışının etkisini en aza indirmek için tuzlama ve kar küreme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.
Taşdelen, karla mücadelede için 214 personel ve 38 araç ile çalıştıklarını bildirdirerek, buzlanmayı önlemek için 6 bin 500 ton tuz ve 80 ton solüsyon kullanacakları söyledi.

ESKİŞEHİR DE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü Eskişehir’de mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Bu sabah başlayan kar yağışıyla Odunpazarı ilçesine bağlı kentin yüksek kesimlerinde yer alan Çankaya, Yenikent, Vadişehir Mahalleleri beyaza büründü. Kent merkezinde ise kısa süre yağmur etkili oldu.Meteoroloji verilerine göre, Eskişehir’de bugün ve yarın hava sıcaklığı en yüksek 8, en düşük 1 derece olacak.