Etimesgut Belediyesinden örnek KARAR

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde MHP’li belediye başkanı Enver Demirel, bundan böyle A 101, BİM ve ŞOK Marketlerin yeni şubelerinin açılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Demirel, Etimesgut Belediye Meclis Toplantısında gündem dışı yaptığı açıklamada “Biz Etimesgut’ta böyle bir çalışma başlattık. Ankara’da Sincan, Keçiören, Çankaya, Mamak, Yenimahalle Belediyeleri’de böyle bir karar alarak çalışma başlatabilirler. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor, amaç dışı ürünler bile satıyorlar. Elektrikli ev aletlerine varana kadar kampanyalı ürün satıyorlar. Benim esnafın bunlara karşı direnemiyor” diye konuştu.

YENİ ŞUBE AÇMALARINA İZİN YOK
Etimesgut’ta A101’in 62, BİM’in 69 ve Şok Market’in 55 şubesi bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Enver Demirel, “Belediye Başkanları olarak bizlerin vatandaşın yanında yer alması gerekir. İhtiyaç ve taleplerine kulaklarımızı tıkayamayız. Etimesgut’ta binin üzerinde küçük esnaf var. Bu marketler küçük esnafımızı öldürüyor. Bunlar birbirleriyle yarışa girip Etimesgut’ta her buldukları yere şube açmalarına müsaade etmeyeceğim. Bu belki hukuki değil ama Etimesgut’ta dengeleri korumak zorundayız. Biz vatandaşımız için varız. Biz bu tutumumuz diğer belediyelere de örnek olmalı. Yerel yönetimler olarak bunu başarırsak küçük esnafımızı ayakta tutabiliriz” diye konuştu