DİŞLER HAKKINDA 5 ŞAŞIRTICI GERÇEK

DİŞLER HAKKINDA 5 ŞAŞIRTICI GERÇEK

Dişlerimizin aynı zamanda vücudumuzun vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak dişlerimize her zaman hak ettiği özeni göstermiyoruz.

Diş Hekimi Pertev Kökdemir de dişlerimiz ile ilgili 5 şaşırtıcı gerçeği paylaştı.

1-Diş minesi insan vücudundaki en sert maddedir. Üzerine gelen yaklaşık 300 kg yüke kırılmadan direnebilir. Ancak şişe kapağı açmak için dişlerimizi kullanmayı tavsiye etmiyoruz.

2-Parmak izi gibi herkesin izi farklıdır.

3-Ağız içinde 300’den fazla bakteri türü vardır.

4-Dişler doğmadan önce oluşmaya başlar.

5-İnsanların %35’de 20 yaş dişi yaş dişi çıkmaz.

Diş İmplantları Sizin İçin Uygun Mu?

DİŞ İMPLANTLARI SİZİN İÇİN UYGUN MU?

‘’Yapılan araştırmalar sonucunda, 20 ile 64 yaş arasındaki tüm yetişkinlerin yaklaşık yarısının, dişeti hastalığı, diş çürüğü veya kaza nedeniyle en az bir kalıcı dişini kaybettiğini’’ ifade eden Diş Hekimi Pertev Kökdemir, 65 yaşına gelindiğinde tüm dişlerinizi kaybetme riskinizin yaklaşık %20 olduğunu sözlerine ekledi.

Diş implantları, eksik dişlerin tamamlandığı ve beraberinde estetik bir görünümün elde edildiği doğala en yakın uygulamadır. Diş hekiminiz, kırık veya eksik dişlerin yerine konulması için size en iyi çözümü sunar. Çünkü, şimdi ve gelecekte en konforlu diş tedavisinin sağlığının tadını çıkarmanızı ve özgürce gülümsemenizi istiyoruz.

Diş İmplantları doku ile uyumlu son derece ufak ve uzmanı tarafından yapıldığında sizlere hiç sorun çıkartamayacak titanyum vidalardır. Bundan 10 yıl öncesine kadar bazı sistemik hastalıkları olanlarda sınırlı kullanımı varken günümüzde Zirkotitan ve Akıllı Hidrofilik İmplant teknolojisi ile kullanım sınırlamaları oldukça azalmaıştır.

Yaşınız kaç olursa olsun, eğer sağlıklı bir çene kemiğiniz varsa implant sizin için en doğru seçenek olabilir.