En büyük şanssızlığı DAMAT olmasıymış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın ‘damat sıfatının’ bakanlığı dönemindeki başarısının önüne geçirildiğini savundu ve bunun bir talihsizlik olduğunu söyledi.

CHP ve şürekası son zamanlarda Hazine ve Maliye eski bakanımız Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemi hedef alan bir kampanya yürütüyor. Önce zül addettiğimiz için görmezden geldik. Ama temel haklarımıza saldırı boyutuna geldi. Ailemize saldırı boyutuna varınca ağızların payını vermek vacip oldu.

Nitekim Gara Operasyonu’nun milletimizde yol açtığı öfkeyi, PKK’nın üzerinden uzaklaştırmak, uluslararası alanda PKK’nın güç durumda kalmasını engellemek için akla ziyan yollara başvurması, bu tespiti bir kez daha doğruluyor. Berat Bey ile ve onun üzerinden şahsımızla ilgili kampanyaya hız verilmesinin amaçlarından biri de budur. “

Albayrak’ın bakanlığı süresince çok sayıda başarının altında imzası olduğunu söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Vicdan ve izan sahibi herkes teslim edecektir ki bu mücadelenin ekonomik boyutunun en ön safında Berat Bey yer almıştır. Maalesef damat sıfatı başarılarının önüne geçti. Berat Bey’in enerji ve ekonomideki görevlerde en büyük talihsizliği damat sıfatının birikimi, gayreti, başarısı ve vasıflarının önüne geçirilmesi. Eğer herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif yapılabilirdi diye düşünüyorum. “

‘Berat bey hukuken hakkını arayacak’
Kendisinin, CHP liderine açtığı davalar olduğunu ve hep kazandığını söyleyen Erdoğan, “Berat bey de hukuki anlamda hakkını arayacak” diyerek şöyle devam etti: “Sonra yakınıyor. ‘Şimdi dava açar’ diye. Açarım tabii. Paraları çok. Kazandığım paraları da garip gurabaya dağıtırım.”

‘Rezerv 95 milyar dolar, buharlaşma yok’
Döviz rezervinin 95 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Göreve geldiğimizde 27.5 milyar dolardı. Ne dövizin buharlaşması ne de bir istismar, haksız kazanç, hukuka ve ahlaka aykırı işlem söz konusudur” ifadelerini kullandı.