” Esnaf kadar sıkıntı yaşayan başka hiçbir kesim yok”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Devleti yöneteceğim kararları alacağım yanlış olduğu zaman sorumlu Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak. Devleti yönetmek sorumluluk üstlenmektir. Üstlenmeyip devleti suçluyorsunuz. Türkiye tarihinde bir ilktir. Devleti yöneten kişi devleti beceriksizlikle suçluyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada,

Hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun, ülkesini, bayrağını seven herkesin, huzur içinde yaşamak istiyorsa bunu sorgulaması gerektiğini söyledi.
‘Esnafa gelince aslan, bunlara gelince kedi’
İstanbul Havalimanının 2018 ve 2019’un 18 milyar liralık kira bedelinin daha önce ertelendiğini şimdi de 2020-2021’in kira bedelinin ertelendiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz ödemeyeceğiz kira bedelini” dendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Esnafa gelince aslan, bunlara gelince tipik bir kedi” dedi.

Kılıçdaroğlu, 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira verildiğini, 4 kişinin sadece kira ertelemesinin 36 milyar olduğunu belirterek, esnafa, “Bunlara gidip oy verirsen iki elim iki yakanda olur” diye seslendi.

Türkiye’deki esnaf kadar sıkıntı yaşayan başka hiçbir kesimin bulunmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “O kadar ileriye gittiler ki, 4 kişi ‘Kira ödeyeceğiz ama paramız yok’ diyor. Bunlardan biri, ‘Şartlar uygun olursa Kanal İstanbul ihalesine de katılmak isterim’ diye açıklama yapıyor. Hortum üzerine, soygun üzerine kurulan bir şirket yapısı. Türkiye’nin en büyük ihalelerini almalarına rağmen neden bunların kira borçlarını erteliyorsunuz? Esnafınkini 5 ay ertelediler, üzerine bir de cari faiz eklediler” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sandığın bugün veya yarın, ne zaman olursa olsun önlerine geleceğini dile getirerek, demokratik yollarla, dünyaya örnek olacak şekilde, halkın başına bela olan bir siyasal iktidarı göndereceklerini savundu.