Erken Seçim olur mu ?

Her ne kadar normal seçimler 2023 yılında yapılacak olsa da söz konusu ülke Türkiye ise her an seçim beklemek pekte sürpriz sayılmaz.
Ülkeyi 20 yıla yakın tek başına ,hem de ezici bir sayısal çoğunlukla idare eden AKP nin özellikle kamu oyunda günden güne güç kaybettiğinin görülmesi başta ana muhalefet olmak üzere diğer partilerin de , yapılacak ilk seçimlerde beklentisini ve ümidini artırıyor.Bu durum da doğal olarak ülkede ister istemez bir erken seçim söylentilerini de körüklüyor.
Peki size göre erken seçim olur mu ?
İktidar partileri erken seçimi genellikle olağanüstü durumlar dışında kendileri için en uygun ortamlarda yapmayı tercih ederler.
Şu an da ülkemizin içinde bulunduğu siyasal ve ekonomik koşullar iktidar açısından erken seçim için uygun mu.?
Hiç sanmıyoruz.
Özellikle son bir yıldır Pandemi nin de körüklediği günden güne çekilmez bir hal o alan bu kötü hayat şartlarında hangi iktidar erken seçime gider ?
Şu anda içinde bulunduğumuz olumsuz ekonomik verileri sıralamaya kalksak ki ;çoğunu hemen hepiniz biliyor ve yakından yaşıyorsunuzdur,hepsi ayrı birer yazı konusu olur.
Ama ana başlıklar halinde sıralamaya ve de hatırlamaya çalışırsak tabii ki ilk sırayı hayat pahalılığı, günden güne zorlaşan yaşam koşulları ve artan yoksulluk alır.
Vatandaşın sağlıkla pahalılık ve yokluk üçgenine sıkışan tercihlerinde ilk sırayı açlık alırken ardından işsizlik ve günden güne artan yoksulluk gelir.
Gençlerimizin gelecekten ümitlerini kesmeleri,yaşadıkları baskıları,ifade özgürlüklerinin kısıtlanmaları,liyakatsızlığın ve partizanlığın alıp başını gitmesi,yargıdaki adaletsizlik,her gün karşılaştığımız yolsuzluklar gibi artık rutin hale gelen bütün bu olumsuzluklar karşısında hangi iktidar önünde daha 2 yıl varken erken seçime gider ?
Yine de bir kez daha soralım ;Peki size göre erken seçim olur mu ?

Ender YOLDAR