Muharrem İnce’ den gecikmiş istifa

Memleket Hareketi’ni kuran ve yeni partiyle devam etme kararı alan Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini aday gösteren CHP’den istifa ettiğini açıkladı: ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum… Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk’e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum.
Bir basın toplantısı düzenleyen Muharrem İnce, gazetecilere hitaben “Çok yakında genel merkezimizde sizleri ağırlayacağız” dedi.
CHP DEN İNCE YE CEVAP
CHP’den, Muharrem İnce’nin istifasına ilişkin ilk değerlendirme geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Sayın İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018’de neredeyse Cumhuriyet Halk Partisi, 2020’de de aynı yerdedir. Nokta” dedi.
Öztrak, İnce’nin söyledikleriyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: “CHP asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin CHP’yi cumhur ittifakı ağzıyla suçlayarak ayrılmalarını doğru bulmuyoruz.“

CHP’nin Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulduğunu anımsatan Öztrak, “CHP 1919’da neredeyse, 1923’te neredeyse bugün de oradadır. Bu açıklamayı yapan İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018’de neredeyse bugün de oradadır” ifadelerini kullandı.