Turizmde Türkiye ön plana çıktı…

Turizmde Türkiye ön

plana çıktı…

Necdet Buluz

Türkiye turizmi için İngiltere ve Almanya çok önemli. Şimdi bu iki ülke, pandemi önlemlerini kademeli olarak kaldırıyor. Sınırlarını da özellikle Türkiye’ye açıyor. Daha önceki yazımızda Avrupa’dan Türkiye’ye turist yağacağını yazmış ve yüzlerin gülmeye başladığına değinmiştik.

Bugüne bakacak olursak, İngiltere başta olmak üzere, Almanya ve diğer AB üyesi ülkelerden Türkiye’ye rezervasyon yağmuru yaşanıyor. Salgında daha iyiye gidilmesi durumunda rezervasyonlarda arış bekleniyor. Bir de sezonun Kasım sonuna kadar sarkacağı hesapları yapılıyor. Bu, turizmde beklenen sayının tutturulacağının da bir mesajı niteliğindedir.

En önemlisi de şu:

İngiliz ve Almanlar seyahat ve tatil için öncelikle Türkiye’yi tercih ediyor. Bu nedenle de birçok uçak şirketi ek seferlere hazırlanıyor. Bodrum ve Dalamak uçuşları da hızlanacak ve artırılacak.

Otelciler de turizmde İngiltere pazarının ön planda olduğunu belirtip, şu açıklamayı yapıyor:

”Yeni sezon için son dakika rezervasyonlarının ön planda olacak. Kasım-mart dönemini kapsayan erken rezervasyon döneminin pandemi endişesiyle geçebilir. Şu anda tüketiciler pandemi nedeniyle endişeli oldukları için talep geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak kadar azdı şimdi hareketlilik başladı. Açık kısa zamanda kapanır ve üst seviyelere çıkabilir. Dolayısıyla son dakika satışlarının hakim olduğu bir sezon bekliyoruz. 2020 sezonunda BDT ülkelerinden yoğun trafik aldık. Dolayısıyla yine Antalya destinasyonu açısından BDT ülkeleri bir numara olur. Avrupa ülkelerine geldiğimizde ise başını Almanya’nın çektiği Macaristan, Avusturya, İsviçre gibi Orta Avrupa ülkeleri daha temkinli ve kontrollü davrandığı için buralarda düşüş bekliyoruz. Buna karşın Polonya’dan bir hareket bekliyoruz. 2021 rezervasyonlarında İngiltere pazarı şu anda ön planda görünüyor. Ortadoğu pazarı, iç pazar ve BDT pazarlarında da hareket bekliyoruz.’’

Şimdi bu konudaki gelişmelere birlikte göz atalım:

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın koronavirüs önlemlerini aşamalı olarak kaldırma planını açıklamasının ardından seyahat şirketleri yaz tatili rezervasyonlarında büyük artış yaşandığını açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın açıklamaları sonrasında TUI UK, son bir ayın en fazla rezervasyon yapılan gününün yaşandığını açıkladı.

Altını çizelim:

Pandemi nedeni ile insanlar bunaldı. Kendilerini dışarı atacaklar. Güneş, deniz ve ucuz , güvenli ülke arayışlarında Türkiye en önde görülüyor. “Her şey dahil” sistemde Türkiye’nin İspanya ve Yunanistan’ın da önünde olduğunu söylemliyiz.

BBC Ulaştırma Muhabiri Caroline Davies’in haberine göre; TUI’nin müşterileri en fazla Türkiye, Yunanistan ve İspanya’ya ilgi gösterdi.

İngiliz tur operatörü Jet2holidays ve havayolu firması Jet2.com, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın açıklamalarının ardından 24 saat içinde rezervasyonlarda %1000 oranında artış yaşandığını açıkladı.

Thomas Cook şirketi ise açıklamanın ardından internet sitelerinin trafiğinin iki katına çıktığını duyurdu.

Havayolu şirketi EasyJet bilet satışlarında yüzde 337, tatil paketi satışlarında ise yüzde 630 artış yaşandığını, en çok Ağustos, Temmuz ve Eylül aylarına talep olduğunu belirtti.

Thomas Cook yöneticisi Alan French “Hükümetin bugünkü açıklaması tatile gitmek için can atan bizler için güzel bir haberdi” dedi ve ekledi:

“Detayları öğrenmeyi bekliyoruz fakat hükümetin önümüzdeki aylarda uluslararası seyahatlere izin verme isteği aşikar.”

Gelişmelere baktığımızda turizmde yüzler gülecek.

Ancak, biz de pandemi konusunda daha dikkatli, ciddi ve duyarlı hareket edip, tedbirli olmak durumundayız. Önümüze düşen bu fırsatı iyi değerlendirmek de elimizdedir unutmayalım.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    Boşanmalar hızlandı…

    Boşanmalar hızlandı…   Necdet Buluz       Geçinmemelerin sayısı hızla artıyor. Boşanmalar da genelde ekonomik nedenlerden oluyor. Boşanan çiftlerin sayısı 2024 yılında 187 bin 343 oldu. Ortalama ilk evlenme yaşı…

    Sağlık turizmine Karadeniz damga vuruyor…

    Sağlık turizmine Karadeniz damga vuruyor…   Necdet Buluz   Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) 2 yıldır başarıyla yürüttüğü sağlık turizmi Projesinin bölgesel hale getirilmesi için ilk adım atıldı. Doğu karadeniz Bölgesindeki ticaret ve…

    Gözden Kaçırmayın

    Tartışmalı seçimle Başkanvekili seçlmişti,Trafik kazasında öldü

    Tartışmalı seçimle Başkanvekili seçlmişti,Trafik kazasında öldü

    ”Haber alma hakkınıza sahip çıkın”

    ”Haber alma hakkınıza sahip çıkın”

    GÜRER’DEN ÇELTİK VE ŞEKER PANCARI FİYATLARINA TEPKİ

    GÜRER’DEN ÇELTİK VE ŞEKER PANCARI FİYATLARINA TEPKİ

    ”Rantiyeciler Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’da istemedi”

    ”Rantiyeciler Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’da istemedi”

    Son 84 yılın rekor yağışları İstanbul da hayatı felç etti

    Son 84 yılın rekor yağışları İstanbul da hayatı felç etti

    Süper Lig de 8.haftanın maçları ve Hakemleri

    Süper Lig de 8.haftanın maçları ve Hakemleri