Ali Ceylan: EK ZAM istiyoruz

Ali Ceylan: EK ZAM istiyoruz
Ömüzdeki hafta sonu Ankara’da yapılacak olan TÜM BEL SEN genel kurulunda “Sendikal Birlik Grubu”ndan Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine aday olan Ali Ceylan, “memurlar olarak bizler 3 ay içerisinde artan zamlar yüzünden yoksulluk sınırının altına düştük. TÜİK’in düşük enflasyonları zam adı altında sadaka gibi yapılan maaş zamları geride kalan bu süreçte eksiye düştü. Tek çözüm, ek zamdır” dedi.
Ömüzdeki hafta sonu Ankara’da yapılacak olan TÜM BEL SEN genel kurulunda “Sendikal Birlik Grubu”ndan Genel Merkez Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine aday olan Ali Ceylan, “memurlar olarak bizler 3 ay içerisinde artan zamlar yüzünden yoksulluk sınırının altına düştük. TÜİK’in düşük enflasyonları zam adı altında sadaka gibi yapılan maaş zamları geride kalan bu süreçte eksiye düştü. Tek çözüm, ek zamdır” dedi.

MYK adayı Ali Ceylan, “Merkez Bankası’nın dün (18 Mart 2021) açıkladığı 2 puanlık faiz artımı da piyasa zamlarının ile birlikte başta biz memurlar olmak üzere tüm çalışan kesimleri perişan edecektir. Pandemi nedeniyle ülkemizde piyasalar zaten varlığını sürdüremeyecek duruma sürüklenmiştir. Piyasaların içinde bulunduğu olumsuz koşullar doğal olarak memurları da olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

EK ZAM İSTİYORUZ

Ali Ceylan, tek çözüm olarak “ek zam” önerisini dile getirirken şunları söyledi;

“Bu zor ve sıkıntılı süreçte biz memurlar için ek zam artık kaçınılmazdır. Eğer, ek zam yapılmaz ise ömüzde vergi dilimi sarmalı belimizi tamamen bükecek ve toplum travmalar başlayacaktır. Sarı ve yandaş sendika Memur-Sen’in merkezi idare ile yapmış olduğu memur karşıtı sözleşme zaten bizleri mağdur etmeye yetmiş iken bir de; düzmece enflasyon ayarlaması, piyasa zamları, yüksek faiz politikası ve vergi dilimi sarmalı karşısında ezilen taraf yine bizler oluyoruz.

Bu zor günleri atlatabilmek için makul düzeyde bir ek zam istiyoruz. En azından zorunlu giderlerimizi rahat karşılayabilmek için bunu bekliyoruz.”

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN

TÜM BEL SEN Zonguldak şubesi Genel Kurul delegesi ve Genel Merkez MYK adayı Ali Ceylan, “Genel kurulumuz öncesi temel özlük haklarımızın iyileştirilmesine yönelik önerilerimizi belirli periyotlarda açıklamaya devam edeceğim. Bizi izleyeme devam edin” diye sözlerini tamamladı.

ALİ CEYLAN KİMDİR?

Adana ili Ceyhan ilçesine bağlı DORUK kasabasında doğdu. Rahmetli babasının çalışma hayatı gereği ATAŞ Rafinerisi inşaa çalışmaları sürecinde bir süre Mersin’de kaldı. Daha sonra, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapım çalışmaları sırasında ERDEMİR T.A.ş’de babası iş yaşamına başlayınca 8 kardeşi ile beraber emeğin kenti Karadeniz Ereğli’ye taşınıldı.

İlk, orta ve lise eğitimini Karadeniz Ereğli ilçesinde tamamladı. Bu arada, Ereğli’de amatör olarak gazetecilik mesleğine merak saldı. Yazmak, çok kitap okumak, fotoğraf çekmek gibi konular O’nun vazgeçilmezi oldu. Her gün en az 300 sayfadan az olmamak üzere kitap okuma alışkanlığı edindi. 8 çocuklu bir emekçi babanın oğlu olması O’nu çocuk yaşta çalışmaya, kendi harçlığını çıkartmaya ve ailesine yük olmamaya mecbur etti.

1977 yılında Ankara’da profesyonel olarak bir haber ajansında muhabirlik yapmaya başladı. 5 Haziran 1977 Genel seçimlerinde siyasi parti liderlerinin yurt içi gezilerine katıldı.

Ajansta, Sendikalardan sorumlu muhabirlik görevini sürdürürken Tük-İş’e bağlı Türkiye Sağlık-İş Sendikası Genel Merkezine Basın Müşaviri oldu.

07 Temmuz 1979 tarihinde Adalet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığına aday oldu ve az farkla seçimi kaybetti.

12 Kasım 1979 tarihinde Başbakan Süleyman Demirel tarafından Hükümetin kurulmasından sonra üçlü kararname ile Başbakanlık/Devlet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevine atandı. 5 ay sonra da yine üçlü kararname ile Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri oldu.

12 Eylül 1980 askeri darbe sonrası 3 kez sürgüne gönderildi. Bu süreçte, memuriyet görevinden istifa etti. Kendisi eski bir boksör olduğu için 1 yıl kadar Ankara Esnafspor boks takımını çalıştırdı. Öğrencileri Türkiye çapında önemli dereceler kazandı.

Memuriyetten istifası sonrası Karadeniz Ereğli’ye dönüş yaptı ve kendi matbaa tesislerini kurarak bölgesel yerel gazete çıkarttı.

6 Kasım 1983 seçimlerinde Turgut Özal liderliğinde kurulan ANAP’a merhum Turgut Özal’ın daveti ile katıldı. Seçimle parti yönetimine girdi. İlçe başkan adayı oldu.

Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı 3 belde de belediye teşkilatı kurulması çalışmalarına katıldı. Gülüç Belde belediye seçimlerinde başarılı çalışmalar elde etti ve bu belediyeye kurucu Yazı İşleri Müdürü olarak atandı.

1990 yılı başlarında İstanbul’a taşındı. İstanbul’da çeşitli gazetelerde muhabirlik, editörlük, istihbarat şefliği ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

1988 yılında Zeytinburnu Belediyesi (Belediye Başkanı Dr. Adil Emecan döneminde) Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde açıktan ataması yapılarak memuriyete geri dönüş yaptı.

2003-2006 yılları arasında ERDEMİR T.A.Ş’de Basın Yayın Görevlisi olarak çalıştı. Şirketin özelleştirilmesi sonrası bu görevi son buldu.

Halen 11 yıldır Karadeniz Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdülüğü’nde çalışan Ali Ceylan’ın bugüne kadar yerel ve ulusal gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi ve “Tavuk İhtilali” isimli mizahi romanı bulunmaktadır.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’ye ait “Atatürk’le Çocukluğum” isimli kitabın Türkçe-İngilizce versiyonuna editörlük görevini üstlendi.

İletişim ve halkla ilişkiler konularında çok sayıda araştırmalar yapan Ali Ceylan, dijital yayıncılıkta da ilklere imza attı. 2006 yılında “Doruk.tv” ismi ile Türkiye’nin ilk internet televizyonunu kurdu.

Ali Ceylan tarafından kurulan biri yerel diğeri de ulusal olmak üzere 2 adet haber sitesi eşi ve oğlu tarafından yayın hayatına devam ettiriliyor.

İlk Sarı Basın Kartı’nı 10 Ocak 1980 tarihinde alan Ali Ceylan, meslekte 20 yıl profesyonel olarak görev yaptığı için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen Sürekli Basın Kartı sahibidir.