VİRÜS TE 3. DALGA

Bilim Kurulu Üyesi Serap Şimşek Yavuz, İstanbul’da üçüncü dalganın içine girildiğini, hastanelere hasta girişlerini çok arttığını ifade etti. Yavuz, henüz pik yaşanmadığını belirtirken, aşılanmayanların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Yavuz, BionTech aşısının kimlere vurulacağını da açıkladı.
Prof.Dr. Serap Şimşek Yavuz önemli uyarılarda bulundu. Yavuz, ‘Risk çok yüksek’ derken, herkesi maske, mesafe ve hijyene davet etti. Yavuz, İstanbul’da aşılamanın henüz istenilen seviyeye ulaşmadığını belirtirken, henüz pik yaşanmadığını vurguladı.

“TEST POZİTİFLİK ORANLARI YÜZDE 10’U GEÇTİ”

İllere göre haftalık yayınlanan haritaya göre, İstanbul’da 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 178’lere ulaştığına işaret eden Yavuz açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da vaka sayılarında günlerdir yukarı doğru bir çıkış söz konusu olduğuna değinen Prof. Dr. Yavuz, “Test pozitiflik oranları yüzde 10’u geçti. Zaten 7 günde görülen 100 bin kişideki enfeksiyon oranı da 178 gibi oldukça yüksek bir rakam. Durum, üçüncü dalganın İstanbul’da etkisini gösterdiğini, henüz pik noktasına da ulaşmadığımızı gösteriyor. Açılmanın etkisini bu hafta başından itibaren görüyoruz. Kendi kurumumuz açısından söyleyecek olursam, geçen haftaya göre belirgin bir fark var, Pazartesiden beri çok yüksek sayıda hasta geliyor. Test pozitiflik oranı da bizde de yüzde 12 civarında. Önümüzdeki haftalarda da sıkıntılı günler yaşayabileceğimizi düşünüyorum” dedi.