Erdoğan :Battık ,bittik ,yıkıldık ,öldük diyenlere inanmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın , AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde merakla beklenen 2023 manifestosunun içi boş çıktı.
Erdoğan kongrede yeni bir şey söylemezken eski yaptığı rutin konuşmalarını tekrarladı.
AKP Genel Merkezi açısından ise MKYK üyelerinin sayısının 50 den 75 e çıkarılması ve Başkanvekilliği sayısınında 1 den 2 ye çıkarılması ile ilgili tüzük değişikliği oldu.
Genel Kurulda 2 saate yakın bir konuşma yapan ve konuşmasının 1 saatini illeri ve ilçeleri selamlamaya ayıran Erdoğan, “Vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum” dedi. “Siz içeride birilerinin ‘battık, bittik, yıkıldık, öldük’ diye terane tutturduğuna, kendi ülkelerini kötüleme yarışına girdiklerine bakmayın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar kendi ülkelerinin ve milletlerinin felaketinden iktidar devşirme hevesinde olan, gözlerini kin ve nefret bürümüş, kifayetsiz muhterislerdir” ifadelerini kullandı. İstanbul Sözleşmesi ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Kadın haklarını vicdan yerine kağıtlarda arayanlar var” diye konuştu. Erdoğan’ın üzerinde durduğu bir diğer konu da yeni anayasaydı. Erdoğan “Türkiye’nin bugün hiç olmadığı kadar hazır olduğuna inanıyoruz” yorumunu yaptı.
Erdoğan daha sonra yapılan seçimlerde 1458 oyla yeniden AKP Genel Başkanı seçildi.