İskitler’deki yüksek yoğunluklu yapılaşmayı yargıya taşındı

Mimarlar, İskitler’deki yüksek yoğunluklu yapılaşmayı yargıya taşıdı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararına aykırı plan değişikliklerine geçit vermiyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10.11.2020 günlü ve 1432 sayılı kararı ile onaylanan “Altındağ İlçesi, İskitler MIA KDGPA I.Etap I.Kısım içinde yer alan 19701 ada 3 sayılı parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle dava açtı.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Söz konusu alanda plan değişikliğiyle ayrıcalıklı imar hakkı tanınmak istenmektedir. Bu plan değişikliğiyle 30 katlı bir yapılaşma önerilmektedir. Parsel bazında, nüfus, yapı yoğunluğu, kat adedi ve bina yüksekliğini artıran imar planı değişikliği söz konusudur. Bilim ve teknikten aldığımız güçle kamu yararını savunmaya devam edeceğiz. Söz konusu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.11.2020 günlü ve 1432 sayılı kararı ile onaylanan “Altındağ İlçesi, İskitler MIA KDGPA I.Etap, I.Kısım içinde yer alan 19701 ada 3 sayılı parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin şehircilik ilkeleri, planlama esasları, kamu yararı bakımından hukuka aykırı olduğu için yürütmesinin durdurulması ve akabinde planın iptal edilmesi talebiyle yargıya taşıdık” dedi.
Candan, sözlerine şöyle devam etti:
“Dava açtığımız plan değişikliği ile parsel bazında nüfus, yapı yoğunluğu arttırılmış olup sosyal ve teknik altyapı dengesi bozularak bölgenin yapılaşma bütünlüğü ortadan kaldırılmaktadır. Plan değişiklikleri “alana özel” bir değişiklik niteliği taşıdığından, ayrıcalıklı bir durum yaratıldığından, mevzuatta tanımlanan hükümlere ve kamu yararına büyük aykırılıklar taşımaktadır. Telafisi güç zararlar oluşmadan acilen yürütmesi durdurulmalı ve plan değişikliği iptal edilmelidir ”