‘#deryayanıkistifa’

Ramazan ayı nedeniyle makamında çocuğa yiyecek-içecek ikram etmediğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya kullanıcıları tarafından istifaya davet edildi.

Dört gün önce bakanlığa atanan Yanık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, koltuğunu 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi A.’ya devretti. Çocuğun aynı zamanda devlet korumasında olduğu belirtildi.

Bakan Yanık, makamında çocuğa hitaben şunları söyledi: “Tabi Ramazan olduğu için bir şey ikram edemedik. A.’yla biraz önce sözleştik. Ramazan’dan sonra aynı evde, koruma evinde kaldığı beş arkadaşıyla birlikte bize misafir olarak gelecek o zaman çikolata ve çay hakkımızı kullanacağız değil mi A.?”

Çocuk da bakanın bu sözlerine “Evet” diyerek karşılık verdi.

Bu diyalog üzerine Twitter’da binlerce kişi bakanın istifasını istedi. ‘#deryayanıkistifa’ yazılı binlerce paylaşım yapıldı.
AHMET HAKAN DA TEPKİ GÖSTERDİ
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çok talihsiz bir başlangıç yaptı” düşüncesini dile getirdi.

Hakan yazısında, “İki talihsizliğe aynı anda imza attı: Bir: Makamında konuk ettiği 10 yaşındaki çocuğun, koruma altında olduğunu ifşa etti. Yetimlerin ve öksüzlerin ailesi konumundadır artık kendisi. Bu konuda kendisinden beklenen azami özendir. Ama maalesef olmadı. İki: Ramazan nedeniyle 10 yaşındaki çocuğa ikramda bulunamadıklarını söyledi. Ne gerek vardı böyle bir açıklamaya? Madem ikramda bulunmama yolu tercih edildi, bari bir kitap, bir saat armağan edilseydi. Bu da tatsız bir duruma yol açtı.” görüşünü savundu