Şimdi de ”Hamdolsun ”tartışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde, ABD’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasıyla ilgili konunun gündeme gelmediğini söylerken “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” ifadesini kullanması başta TBMM Genel Kurulu olmak üzere siyasette tartışmaya neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Bizim nezdimizde karşılığı bir teslimiyettir, görevin gerektirdiği niteliklere sahip olmamaktır, aziz milletimizin tarihine ihanettir. Türkiye Cumhuriyeti adına, Türk milletinin tarihi adına bunu bir utanç olarak görüyor ve algılıyoruz” dedi. Altay’ın eleştirilerini yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu da, “HDP’nin MYK’sinin 24 Nisanla ilgili ‘soykırım’ sözüne tek bir cümle sarf etmediniz” sözleriyle tepki gösterdi.

AKŞENER:BENİ EN ÇOK ERDOĞAN’IN YÜZÜNDEKİ GÜLÜMSEME VURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD Başkanı Biden ile görüşmesi sonrasında yaptığı “Hamdolsun 24 Nisan konusu gündeme gelmedi” açıklamasıyla ilgili tartışmalar sürerken İYİ Parti lideri Akşener “Beni en çok vuran, Erdoğan’ın yüzündeki gülümsemeydi” dedi.

Akşener, NATO zirvesiyle ilgili eleştirilerini sıralayıp “Arkadaş oraya had bildirmeye, hesap sormaya gidiyordu. Soramadı. Bir de ‘Hamdolsun 24 Nisan konusu gündeme gelmedi’ dedi. Beni en çok vuran bunu dedikten sonra sayın Erdoğan’ın yüzündeki gülümsemeydi. Şu ezikliğe bir bakar mısınız?” dedi