Hedef:Bayrama kadar herkese en az bir doz aşı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır’a gelen Sağlık Bakanı Koca  “Her ferdi en az bir doz aşı olmuş bir ülke olarak Kurban Bayramı’na girmeliyiz. dedi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran küresel bir salgınla mücadele ettikleri 20 ayı geride bıraktıklarını ifade eden Koca, bu dönemde çok gelişmiş olduğu iddia edilen ülkelerde dahi altyapıların ne kadar yetersiz olduğunun görüldüğünü, Türkiye’nin, bu imtihandan bir hastasını dahi mağdur etmeden alnının akıyla çıktığını anlattı.

Şehir hastahaneleri  salgın hastalık döneminde şehirlerimizdeki hasta yükünü kaldıran ve her vatandaşımızın sağlık hizmetine ulaşmasını temin eden en önemli güvencemizdi.

Sağlık çalışanlarına teşekkür eden Koca, dünyanın en hızlı aşılama programlarından birini yürüttüklerine dikkati çekti.

Aşı ile toplumsal bağışıklık sağlandığında artık gündemlerinde salgın hastalık kalmayacağına işaret eden Koca, “Her ferdi en az bir doz aşı olmuş bir ülke olarak Kurban Bayramı’na girmeliyiz. Bu hedefe bir an önce ulaşabilmek için henüz aşılarını olmamış vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyor, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu