Suriyeli az geldi, şimdi de AFGANLILAR GELİYOR !

Afganistan’dan kaçan gençler akın akın Türkiye’ye geliyor. Amerikan askerlerinin çekilmesi ve Taliban güçlerinin ülkede geniş bir bölümü kontrol altına almaya başlamasıyla çoğunluğu Afganistanlılardan oluşan göç trafiğinin hızlandığı belirtiliyor.

Türkiye’ye daha çok İran sınırından Van, Ağrı illeri üzerinden kaçak yollardan giriş yapan göçmenler çeşitli illere dağılıyor. Bir vatandaşın kamerasına yansıyan görüntülere göre göçmen hareketliliği son olarak Niğde – Ankara Otoyolu’nda dün akşam saatlerinde görüntülendi.

Olayda insan kaçakçıları TIR dorsesinde getirdikleri 100’ün üzerinde düzensiz Afgan uyruklu göçmeni yol üzerinde bıraktı. Göçmenlerin, yürüyerek yoldan boş alana doğru uzaklaştıkları gözlendi.

“Ülkemiz yol geçen hanına döndü” diyen Kaçak göçmenlerin yol üzerine bırakılma anına ait görüntüleri sosyal medyada paylaşan lar “Burası Ankara- Niğde otobanı. Niğde’ye 60 km kaldı. TIR’dan burada iniyorlar. TIR’ın plakasını alamadım. Gördüğünüz gibi ülkeyi ne hale getirdiler” ifadelerini kullandı.

Öte yandan  Niğde Valiliği’nden de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* 16.07.2021 günü ilimiz Ankara -Niğde Otoyolu Hasaköy Mevkii civarında yaklaşık “100” düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine ilimiz Jandarma Komutanlığı görevlilerince söz konusu şahıslara yönelik yakalama çalışmalarına başlanılmıştır.