”Suriyelileri 2 yılda YOLLAYACAĞIZ”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’dan önceki gün videolu bir mesaj paylaştı. İç savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyelilere değinen Kılıçdaroğlu, videoda özetle şunları söyledi: “Sevgili halkım, Suriyeliler ve Suriye konusunu konuşacağız. 3 milyon 600 bin, resmi rakamlara göre, Suriyeli var bizim topraklarımızda. Özellikle Suriye’ye komşu olan illerimizde bu yoğunluğu görüyoruz. Hatta bazı illerimize Türk vatandaşlardan fazla Suriyeli vatandaşlar var. Ciddi şikayetler var, geçinemeyen, işsiz kalan insanlar Suriyelilerden şikayet ediyorlar. İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip, iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim.”

GENÇLER SİYASETE GİRSİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ öğrencilerinin kurduğu “Kadesh Agenda” dergisinin yazarı olan gençlerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, kahvaltıda buluştuğu öğrencilere ”SİYESETE GİRMELERİ ” gerektiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Gençliğin siyasete girmesi lazım bu benim en büyük arzum. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek. Olağanüstü bir fırsat. Nasıl bir Türkiye istediklerini göstermeliler. Kendi beklentilerine en uygun partiye giderek oyunu verebilmeli ve dönüşümün altına güçlü bir imza atmalılar. Ben inanıyorum gençler yapacak.