Alper Taşdelen: “Kuğulu Park canımız”

Alper Taşdelen: “Kuğulu Park canımız”

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Kuğulu Park’ta çürüme dolayısıyla kuruyan 9 kavak ağacının yerine parkın ekosistemine uygun yeni ağaçlar dikileceğini bildirdi. Taşdelen, “Kuğulu Park canımızdır. Bu 9 kavağın kurtarılmasını en çok ben isterdim” dedi.

Alper Taşdelen, bazı sosyal medya kullanıcılarının Kuğulu Park’ta kuruyan ağaçlara ilişkin paylaşımı sonrası açıklama yaptı.

Kuğulu Park’ta 2017 yılında yaşından dolayı çürüyen 2 kavak ağacının devrildiğini ve 2 yurttaşın yaralandığını hatırlatan Taşdelen, şunları kaydetti:

“Bunun üzerine parkta yapılan tespitte 43 ağacın yaşından dolayı çürümeye maruz kaldığı ve bu ağaçların yaşaması için budama yapılması gerektiği anlaşılmıştır.

Koruma Kurulu’nun uygun görüşü ile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri parkta gerekli tespitleri yapmış, yaşından dolayı çürüme ve devrilme riski bulunan 43 ağaç 2017 yılında budanmıştır.

34 ağaç bu işlemle tekrar hayat bulmuştur.

Yaşından dolayı yoğun çürümeye maruz kalan 9 kavak ise geri döndürülememiştir. Bu 9 kavak ağacının yerine parkın ekosistemine uygun yeni ağaçlar dikilmesi için Koruma Kurulu’ndan gerekli izin alınmıştır. Önümüzdeki günlerde yeni ağaçların dikimi yapılacaktır.

Kuğulu Park canımızdır. Bu 9 kavağın da kurtarılmasını en çok ben isterdim.

Ancak 85 ile 100 yaş aralığında olan 9 kavak ağacı yaşları dolayısıyla yoğun çürümeye maruz kalmış ve biyolojik ömrünü doldurmuştur.

Yerlerine dikeceğimiz yeni ağaçlar Kuğulu Park’ta hayat bulacaktır.”