HALK EKMEK’TE HEDEF KALİTELİ HİZMET

HALK EKMEK’TE HEDEF KALİTELİ HİZMET

 

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda personel eğitimlerine hız verdi. Başkent Market’lerde çalışan personele perakende mağazacılık sektöründe marka değerinin artırılması, motivasyon, iş verimliliği ve halkla ilişkiler konularında eğitimler tamamlandı.

       

Hizmet ağını her geçen gün genişleten Ankara Halk Ekmek Fabrikası, daha kaliteli hizmet anlayışı kapsamında personeline yönelik hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor.

     Halk Ekmek Fabrikası, üreticiler ile tüketiciler arasında aracıları ortadan kaldıran ve kırsal kalkınmaya destek olmak amacıyla hizmete açtığı Başkent Marketler başta olmak üzere Fabrika Satış Mağazaları ile Başkent Büfelerin hizmet kalitesini artırmak için personele“Kişisel Markalaşma ve Perakende Mağazacılık” eğitimi verdi.

 

160 PERSONELE VERİLEN EĞİTİMLE 40 YILLIK GÜVEN, KALİTE, LEZZET VE MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ PEKİŞECEK

 

Kişisel marka ve imaj danışmanı Gürol Salman tarafından verilen kapsamlı eğitim programından 6 Başkent Market şubesi, 5 Fabrika Satış Mağazası ile 2 Başkent Büfede görev yapan 20’si yönetici toplam 160 personel yararlandı.

Halk Ekmek Fabrikası, Ankara halkının severek alışveriş yaptığı 13 noktada “40 yıllık güven, kalite ve lezzet” sloganı ile müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartacak.

Eğitim programının açılışına katılan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Gönenç, Başkent Marketlerin diğer marketlere rakip olmadığını ve sadece üretici kooperatifleri ile birliklerin ürettiği yöresel ve doğal ürünleri uygun fiyatla satışa sunduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Burada mağaza yönetimi, müşteri ilişkileri, kişisel hijyen ve bunun gibi marketçilik sektöründe önemli olan birçok hususu arkadaşlarımıza tekrar hatırlatacağız. Mağazalarda çalışan arkadaşlarımız bizim yüzümüz. Bu mağazalarımıza ay boyunca milyonlarca müşteri giriyor ve bire bir 160 personelimizle temas halindeler. Dolayısıyla eğitim bu noktada hem müşteri memnuniyeti hem çalışan memnuniyeti hem de kırsaldaki tedarikçilerden aldığımız ürünlerin satışının yüksek olması açısından çok önemli. Bilindiği gibi Başkent Market’ler diğer perakende zincirlerinden farklılıklar arz etmektedir. Burada satılan ürünler tedarik zinciri içinde kadın üretici kooperatifleri ve direkt üreticiden alınan ürünlerin satıldığı mağazalardır. Dolayısıyla burada yapılan alışveriş aslında kısa tedarik zinciri içinde yer alan köylülerimizin ve çiftçilerimizin gelişmesi açısından önemli.”

 

“14 AYDA 48 MİLYON TL DEĞERİNDE PAZAR OLUŞTU”      

9’u kadın üreticilerin kurucusu olduğu 14 kooperatif ile 3 üretici birliğinden 14 ayda yaklaşık 48 milyon TL’ye yakın yöresel ürün satın alındığı vurgulayan Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu ise, şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın göreve başlamasından sonra büyük bir hedefi vardı. ‘Ankara’da aç ve açıkta kimse kalmayacak. Yatağa kimse aç girmeyecek’ dedi. Bu hedef doğrultusunda Ankara kırsalının tarım potansiyelini harekete geçirdik. Kırsal ilçelerimizde tarım kooperatifleri kurdurmaya başladık. Bir ilki başararak üreticiden tüketiciye kısa tedarik zincirini oluşturduk. Sözleşmeli üretim yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımızın kırsal kalkınmayı destekleme projesi kapsamında belediyemizin diğer birimleriyle beraber omuz omuza çalışıyoruz. 6. mağazamızı açtıktan sonra 160 çalışanımıza markalaşma perakendecilik eğitimi verdik. Bu eğitimi aldırarak arkadaşlarımızı kişisel davranış, perakende mağazacılık, hitabet, müşterilere saygı, ürün tanıtımı konularında bilgilendirdik. Çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz.”

 

BAŞKENT MARKET’İN KURUMSAL DEĞERİ ARTIRILACAK

Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nın 40 yıllık bir tecrübeye sahip, marka değeri yüksek olan bir kuruluş olduğunun altını çizen kişisel marka ve imaj danışmanı Gürol Salman ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Kişisel marka değerini artırmayı amaçladığımız eğitimlerle personelin Başkent Market’in kurumsal değerine etkisi olacağını düşünüyoruz. Markanın çok güzel bir hikayesi var. Endüstriyel ürünlerden çok doğal ürünlerin satışı gerçekleşiyor. Köy kooperatiflerindeki kadınların ürettiği ürünleri şehirde yaşayan insanlarla buluşturma açısından markanın önemli bir yaklaşımı var. Başkent Market çalışanlarının olabildiğince iş bilgisini ve liyakatını artırabilmek için çaba gösteriyoruz.”

Eğitim programlarının önemine dikkat çeken Halk Ekmek Eğitim ve Koordinasyon Sorumlusu Süheyla Aksoy, “Başkent Market’lerde personelimizin misafirlerimize en iyi şekilde hizmet verebilmesi ve kurumsal kimliğimizi daha üst seviyelere taşımak için eğitimler veriyoruz. Başkent Market’ler sayesinde köylerde yaşayan kadınlarımızın ekonomilerine katkıda bulunuyoruz. Onların ürettiği el emeği ürünlerin satışını yapabilmeleri pazar oluşturuyoruz” derken, eğitime katılan Halk Ekmek çalışanları düşüncelerini şu sözlerle özetlediler:

-Reyhan Yavuz: “Eğitimler sayesinde müşterilerimizle daha verimli iletişim kurmayı öğrendik. Organik ürünlerimizin tanıtımlarını da yaparak müşterilerin ilgisini çekiyoruz.”

-Ömrüm İlknur Binici: “Müşterilerimizle nasıl iletişim kuracağımızı öğrettiler. Aldığımız eğitimler sayesinde de  müşterilerle empati kurmayı öğrendik.”

-Berkant Boztaş: “Eğitimlerde müşterilere karşı güler yüzlü olmayı, onları doğru karşılamayı öğrendik.”