Ünlü Şefler,World Food İstanbul’da buluştu

Ünlü Şefler, GTD Koordinasyonunda; World Food İstanbul’da buluştu

Gastronomi İhracatında Başroldeki Şefler, Özel Markalı Ürünlerin Peşinde
Türkiye’nin en önemli şefleri arasında gösterilen Şef, MasterChef Türkiye Jürisi, Efendy ve Anason Meze Bar Kurucusu Somer Sivrioğlu’nun MBK İstanbul Restoran Danışmanlığı Kurucusu Murat Bozok, Şef- Yemek Kitabı Yazarı- Menü Danışmanı Jale Balcı’nın katılımları ile Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe modertörlüğünde ‘Gastronomi İhracatında Başroldeki Şefler, Özel Markalı Ürünlerin Peşinde’ paneli gerçekleştirildi.

Dünyanın en güzel mutfaklarından birine sahip olduğumuza dikkat çeken Şef Murat Bozok, “Dünyanın her yerinde çalıştım neredeyse fakat Türk mutfağı kadar güzelini görmedim. Birçok farklı iş yaptım konuyla ilgili, gastronomi ile ilgili çok eksiğimiz olduğunu söyleyebilirim.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Mutfağımız kuvvetli. Bence istediğimiz noktaya geleceğiz ama biraz zaman alabilir. Yurt dışından bakıldığında Türkiye gastronomisi bilinmiyor. Mutfak olarak altyapımız var ama bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz.”

Yemek kültürünün tanıtımında yerel üreticilerin önemine dikkat çeken Şef Jale Balcı, Türkiye’nin gastronomi kültürünü yaygınlaştırmanın önemini vurguladı. Yerel üreticilerin desteklendiği, bölge kültürlerinin desteklendiği bir organizasyona ve tanıtıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Food Master’s Class” ile Özel Fuar Turu ile

Gastronomi Turizmi Derneği iş birliğinde gerçekleşen Food Master’s Class ile sektör profesyonelleri ünlü şefler eşliğinde, belirlenen tematik çerçeveye göre katılımcı stantlarını gezdiler ve etkileşimli bir fuar deneyimi yaşadılar. Food Master Class şefleri katılımcıları stantlarında ziyaret ederken, firma iş birlikleri ve satın alma kriterleri üzerine ihracat odaklı yenilikçi ürünler üzerine sohbet gerçekleştirdiler.