”Yüz yüze Eğitimde kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’na katıldı.

Aşı konusunda çağrı yapan Erdoğan, “Sırası gelmiş vatandaşlarımızı, eğitim camiamızı, velilerimizi aşılarını olmayan davet ediyorum. Bu hususta asla zorlayıcılığa başvurmak istemiyoruz ancak aşı imkanını da değerlendirmek şarttır. Aşı ile ilgili bilgi kirliliğine vatandaşlarımız itibar etmemelidir. Salgının yayılmasını engellemek hepimizin önlemlere uymasına bağlıdır” ifadelerini kullandı.

MEB ve Sağlık Bakanlığımız önlemleri, yapılması gerekenleri birlikte belirlediler. Velilerimizin çocuklarını güvenle okula gönderebileceği bir altyapı sağladık. Gönüllülük esası ile devam ettirdiğimiz aşılamada toplam doz 100 milyon sınırına doğru gidiyor. İsteyen her vatandaşımız ücretsiz, hızlı şekilde aşıya ulaşabilmektedir. Halen birçok ülkenin kitlesel aşılamada ciddi sorunlarla karşılaştığını göz önüne alırsak bu tablo ülkemiz adına önemli bir başarıdır. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Velilerimizin, çocuklarımızın müsterih olmasını diliyorum.