‘Bunlar artık anladılar gidiyorlar, biliyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ;”Bunlar artık anladılar gidiyorlar, biliyorlar. En tepeden en aşağı kadar. ‘Madem gidiyoruz ne götürsek kar’ diyorlar. ” dedi

CHP lideri, şirketlerin vergiden kaçınmak için vergi cennetlerine para transferlerini mercek altına alan gazetecilik çalışması ‘Pandora Belgeleri’ne de değindi.

Artık anladılar, gidiyorlar’

Grup toplantısındaki konuşmasında sorunların çözümü için sık sık “Dostlarımızla çözeceğiz”vurgusu yapan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en yüksek faizlerinden biriyle borçlanıyorlar. Kur arttı ne oldu? Dolar, avro yükseldi maliyeti ne oldu? 2021’in ilk altı ayında 231 milyar lira borcumuz arttı. Dolar arttı hepimizin borcu arttı. Kim ödeyecek bunu? Bu milletin fakir fukarası ödeyecek. Bütün vatandaşların Türkiye’yi bu hale getirenden demokratik yollarla hesap sorması lazım. Bazen soruyorlar, ‘Hesap sormayacak mısınız’ diye. AK Parti 2002 yılında Meclis’e geldiğinde Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurdu. İnşallah aynı şeyi yapacağız. Bütün yolsuzlukları milletin önüne koyacağız. Devletin bürokratik kademelerinden hırsızları temizleyeceğim bunun sözünü veriyorum.

Bunlar artık anladılar gidiyorlar, biliyorlar. En tepeden en aşağı kadar. ‘Madem gidiyoruz ne götürsek kar’ diyorlar. Gitmeden devletin harim-i ismetine el uzatmaktan çekinmiyorlar. Baronlara dokunamıyorlar. Hapisteki barona dokunamıyorlar. Eğer bir uyuşturucu baronu bir siyasetçiyi satın aldıysa o siyasetçi millete ne fayda verebilir? Yeni bir sayfayı açacağız.

Saray’dan talimat alıp ona göre karar veren, dava açan savcılara sesleniyorum. Siz de kendi geleceğinizi düşünün. Adaleti yerine getirmek talimat almakla olmaz. AK Parti 2002’de meclise geldiğinde ne yaptı, yolsuzları araştırma komisyonu kurdu değil mi? Evet inşallah aynı şeyi yapacağız, yolsuzlukları araştırma komisyonu kuracağız. Bütün uzmanları çağıracağız. Denetim elemanlarını çağıracağız.