Ünlü Türk Şirketinden vergi cennetine 210 milyon Dolar

AKP hükümetinden aldığı sayısız ihaleyle gündeme gelen Rönesans Holding’in, bir yandan kamunun parasıyla ‘cumhurbaşkanlığı sarayı’nı inşa ederken diğer yandan vergi cennetine 210 milyon dolar aktardığı ortaya çıktı.

Rönesans Holding, son yıllarda aldığı adrese teslim kamu ihaleleriyle adından sıkça söz ettiriyordu. Garanti ödemeleriyle gündeme gelen şehir hastanelerinin beşinin yapımını da üstlenen Rönesans, davet usulü ihalelerle milyarlarca liralık‘yap-işlet-devret’ modeli projeyi yürüttü.

DW Türkçe’nin Pandora Belgeleri’nden aktardığına göre son beş yılda en az 16 milyar liralık 10 ihale alan Rönesans Holding, vatandaşların vergileriyle ödenen kamu projelerinden elde ettiği karın bir kısmını vergiden kaçınmak için Britanya Virjin Adaları’na aktardı.

Belgelerde Rönesans Holding’in kurucusu, Erman Ilıcak’ın annesi Ayşe Ilıcak’ın, Alcogal firması aracılığıyla Dolmine International Ltd. ve Covar Trading Ltd. adlı iki şirket kurduğu belirtildi.

İsviçre’de faaliyet gösteren iki şirketin de‘cumhurbaşkanlığı sarayı’nın inşaatı devam ederken 17 Mart 2014’te kurulduğu kaydedildi. Şirketlerin sermaye kaynağının ‘inşaat, gayrimenkul ve enerji üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren aile şirketi’ olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.

Kaynak:Diken.com