Vatandaş bu defa kararlı görünüyor

Ender YOLDAR

Dolar aldı başını gidiyor.,yetişebilmek ne mümkün.

Piyasalar tam bir şaşkınlık ve panik içinde.

Bağımsızlığını tamamen yitirdiği görülen Merkez Bankasının  aldığı talimatla arka arkaya faizleri  düşürmesi Euro ve Doların artmasına , piyasasının  darmadağın olmasına vesile oldu.

Dolar 10 liraya doğru hızla yol alırken ,Euro da 11 lirayı  geçmek üzere.

İlk bakışta  iğneden ipliğe her şeye gelen zamların sorumlusu olarak görülen dövizdeki bu artış ;fakir fukarayı kara kara düşündürürken Muhalefetin ”5 li Çete” olarak adlandırdığı Devletle iş yapan ve Türkiye nin en büyük yatırımlarını yap işlet devret formülü ile yapan ve alacağını da devletten  döviz le  alan bu firmaların da bayram yapmasına neden oluyor.

Vatandaşın artık çekilmez hal alan hayat pahalılığı altında inim inim inlemesi ve  ”açız” diye feryat etmesi yürekleri sızlatırken, ülkeyi yönetenlerin  seyirci kalması ise  kamu oyunda büyük tepkiye yol açıyor.

Ülkenin iyi yönetilmediğini söyleyerek  ”Erken Seçim” isteyen muhalefetin  halkın sorunları karşısında duyarlı olması ve sokağa inerek dert dinlemesi iktidarı bir hayli zorluyor.

Yapılan son anketler Cumhur İttifakının günden güne eridiğini  ve Millet İttifakı oylarının kararsızlarla  birlikte her geçen gün daha da yükseldiğini gösteriyor.

20  yıl önce iktidara gelen ve her seçim öncesi yaptırdığı anketlerle kamu oyu oluşturan AKP nin ,şimdilerde sonuçlar aleyhine döndükçe ,Anketleri yalanlaması ve yakın bir gelecekte Anket Şirketlerini kapatmak ya da yaptırım uygulamakla tehdit etmesi dikkatlerden kaçmıyor.

Yaşanılan ve artık günden güne çekilmez hale gelen zamlar karşısında vatandaşın kendini koruyamaz duruma gelmesi yapılacak olan ilk seçimlerde sandığa giderek hesap soracağının ve bu konuda kararlı olduğunun işaretlerini veriyor.

İşte bu gerçeği gören ve laftan ve vaadden başka hiç bir çözüm üretemeyen iktidarın siyasi geleceği de tehlikede görünüyor. Sanırım bu nedenle de  seçimin  ısrarla  zamanında yani 2023 te yapılacağının söylenmesi bu korku ve paniğin sonucu olarak değerlendiriliyor.

Oysa ;sokaktaki vatandaşın  artık bu iktidarı daha fazla sırtında taşımamakta kararını çoktan vermiş olduğu ,seçim sandığının bir an önce önüne getirilmesini  ve Milli İradenin tescil edilmesini  beklemekte bu defa çok kararlı olduğu görülüyor.