BİZ AÇILIP SAÇILIRKEN, AVRUPA YENİDEN KAPANIYOR

Ülkemizdeki bazı bilim adamları  “Salgın bitmedi ama tüm kesimlerde bitmiş gibi bir algı var. Sayılara alışmamız bekleniyor”diye şikayet ederken başta Almanya olmak üzere Avusturya ve Hollanda nın başını çektiği çok sayıda Avrupa ülkesi yeniden kapanma ve aşı zorunluluğu önlemlerine başvurmaya başladılar bile.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ,Halktan salgınla mücadelenin şartlarına uymasını, ertelenen, zamanı gelen aşı dozlarını hemen yaptırmasını istedi.

Koca,“Sağlık camiamızdan aşı kararsızlarını aydınlatmak için destek, tüm medyadan aşı için kamu iletişimi hizmetinde daha fazla ısrar bekliyoruz” dedi.

ALMANYA :DURUM VAHİM

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkesindeki corona virüs salgınını ‘vahim’ diye niteleyerek aşılıları da kapsayan tecrit uygulamalarının tekrar başlatılabileceğini söyledi.

Geçen hafta Almanya’da rekor seviyelere ulaşan vaka sayıları sonrası Başbakan Angela Merkel, yoğun bakım bölümlerinde yatanların sayısının hızla yükseldiğini belirtmiş ve “Önümüzde çok zor haftalar vardemişti. Merkel ayrıca konuşmasında bazı bölgelerde gündelik hayatı sınırlayacak kısıtlamalar başlatılabileceğinin de sinyalini vermişti.

AVUSTURYA DA AŞI ZORUNLU OLACAK

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, Covid-19 ile mücadele için pazartesi gününden itibaren 20 gün süresince herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını duyurdu. Başbakan, ülke genelinde aşı zorunluluğu için çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Aşı yaptırmış ya da hastalığı geçirmiş kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlaması uygulamamak için çok çaba sarf ettiklerini vurgulayan Schallenberg, ancak alınan son kararlara rağmen aşıya olan ilgide istenilen seviyeye ulaşılamadığını ifade etti.